Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
23. augusta 2022, 13:26
Čas čítania 0:26

Jaroslav Naď poprel, že by Slovensko posielalo na Ukrajinu naše tanky. Za vozidlá BVP-1 dostaneme 15 nemeckých tankov

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

So zavádzajúcou informáciou prišiel Business Insider.

Nemecké vydanie známeho magazínu Business Insider informovalo o tom, že Slovensko na Ukrajinu údajne pošle 30 starých tankov T-72, za čo od Nemecka dostane 15 moderných tankov Leopard 2. Šéf rezortu obrany Jaroslav Naď to však na dnešnej tlačovej konferencii poprel.

Minister tvrdí, že Slovensko odovzdá 30 vozidiel BVP-1, ktoré sú v mobilizačných zálohách. Za ne dostaneme spomínané tanky Leopard 2 vo verzii A4, muníciu, náhradné diely a kompletný výcvik. Do konca roka by malo Slovensko prijať minimálne jeden z tankov. Tanky T-72 nám aktuálne zostávajú.

Týmto spôsobom sa podľa Naďa zapojíme medzi 18 spojeneckých krajín, ktoré tieto tanky vlastnia. Zmluvu s Nemeckom podpísal v Bratislave štátny tajomník nemeckého ministerstva obrany Benedikt Zimmer.

17. júla 2022, 14:30 Čas čítania 11:39 Politológ: Heger je spokojný ako Matovičov poručík, zastupuje veliteľa a plní jeho vôľu (Rozhovor) Politológ: Heger je spokojný ako Matovičov poručík, zastupuje veliteľa a plní jeho vôľu (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia