Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
23. augusta 2022, 15:07
Čas čítania 0:42

Dôchodkyňa z Košíc odovzdala podvodníkovi cez okno 20 000 eur v hotovosti

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Páchateľ si môže vo väzení posedieť 3 až 10 rokov.

Šestnásťročný Róbert z Košíc v priebehu júla ukradol 78-ročnej žene 20 000 eur. Tá mu podľa polície peniaze podala cez okno. „Spolu s doposiaľ neznámymi spolupáchateľmi mal uviesť do omylu 78-ročnú seniorku, pričom v tomto prípade boli využité dve známe legendy: pracovníčka banky a policajt Juhás,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Polícia mladého muža obvinila z trestného činu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva. Róbertovi teraz hrozí väzenie na tri až desať rokov.

Na podobné prípady, keď dôchodcov s našetrenými úsporami oklamú podvodníci, polícia upozorňuje neustále. Páchatelia si pritom na získanie financií dokážu vymyslieť skutočne bizarné dôvody. V apríli tohto roku napríklad polícia informovala o 69-ročnej dôchodkyni, ktorá odovzdala tisíce eur neznámej osobe vydávajúcej sa za námorníka. Ten vraj peniaze potreboval na opravu istého stroja.

„Osoba koncom marca tohto roku počas jednej zo vzájomných komunikácií pod zámienkou vrúcneho vzťahu k tejto žene požadovala od nej finančné prostriedky. Peniaze potreboval muž údajne na opravu stroja nachádzajúceho sa na lodi, na ktorej pracuje,“ informovala polícia. Staršia žena tak podvodníkovi na účet poslala 6 200 eur.

23. augusta 2022, 9:30 Čas čítania 6:32 Po 30 dávkach pervitínu prešiel za dva týždne 400 kilometrov. Jedol vývar z ihličia či surové mäso a mína mu roztrhla nohu Po 30 dávkach pervitínu prešiel za dva týždne 400 kilometrov. Jedol vývar z ihličia či surové mäso a mína mu roztrhla nohu
Domov
Zdieľať
Diskusia