Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Eduard Starkbauer
20. augusta 2022, 8:53
Čas čítania 0:38

V Novom Meste nad Váhom sa zrútila strecha zrekonštruovaného spoločenského domu. Bývajú tu svadby a len nedávno tu zasadal aj ZMOS

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vzniknutá škoda na majetku mesta sa odhaduje na viac ako 300-tisíc eur.

Na spoločenskom dome v Novom Meste nad Váhom sa zrútila strecha. V budove sa pritom len pred pár dňami sa tam konala svadba. Nosná konštrukcia strechy skolabovala v sále, kde bežne organizujú kultúrne a spoločenské podujatia. Pri kolapse sa nikto nezranil.

Podľa TVnoviny.sk neudržal váhu strechy jeden z nosníkov. Spoločenský dom v novomestskom mestskom parku pritom prešiel pred 12 rokmi kompletnou rekonštrukciou. Tá sa však nedotkla strechy, ktorá bola podľa Miroslavy Stančíkovej z úradu stavebného dozoru mestského úradu v „dobrom stave“.

nosník
Zničený nosník. Zdroj: reprofoto/TV Markíza

Okrem nedávnej svadby zasadali v priestoroch spoločenského domu aj predstavitelia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). V dôsledku kolapsu konštrukcie uzatvorili z bezpečnostných dôvodov celý spoločenský dom, ako aj susednú reštauráciu.

Miroslava Stančíková predpokladá, že drevený nosník mohol obsahovať skrytú chybu a pripúšťa aj možnosť skrytého zatekania. Presnú príčinu určí po intervencii statik. Nie je vylúčené, že budú musieť vymeniť celú strechu. Zničená je vzduchotechnika či elektroinštalácia a vzniknutá škoda na majetku mesta sa odhaduje na viac ako 300-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia