Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. augusta 2022, 11:21
Čas čítania 0:54

Jadrových zbraní sa nevzdáme, odkazuje vplyvná sestra Kim Čong-una

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ak si juhokórejský prezident myslí, že KĽDR vymení svoje jadrové zbrane a česť za hospodársku spoluprácu, tak je to „jednoduchý, detinský človek“, povedala Kimova sestra.

Kim Jo-čong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una, v piatok odmietla ponuku Južnej Kórey na hospodársku pomoc svojej krajine výmenou za denuklearizáciu a označila ju za absurdnú. 


Kim Jo-čong takto reagovala na plán juhokórejského prezidenta Jun Sok-jola, v rámci ktorého by KĽDR dostala potravinovú, energetickú a inú pomoc výmenou za to, že sa vzdá svojho jadrového programu.


Ak si juhokórejský prezident myslí, že KĽDR vymení svoje jadrové zbrane a česť za hospodársku spoluprácu, tak je to „jednoduchý, detinský človek“, povedala Kimova sestra.
Zároveň odmietla priame rokovania s Junom. „Už sme dali jasne najavo, že si s ním nesadneme za jeden stôl,“ uviedla Kim Jo-čong.

TASR/AP
Zdroj: TASR/AP


Kancelária juhokórejského prezidenta v piatok vyjadrila poľutovanie nad „nemiestnymi“ vyjadreniami Kimovej sestry. „Takýto prístup Severnej Kórey škodí jej vlastnej budúcnosti, mieru a prosperite Kórejského polostrova,“ cituje kanceláriu agentúra Johnap.


Severná Kórea tento rok uskutočnila rekordný počet skúšok zbraní vrátane vystrelenia medzikontinentálnej balistickej rakety, ku ktorému došlo prvýkrát od roku 2017. Washington a juhokórejskí predstavitelia opakovane upozorňujú, že KĽDR sa pripravuje na uskutočnenie svojho už siedmeho jadrového testu.


Minulý týždeň režim v Pchjongjangu pohrozil „vyhladením“ politického vedenia v Soule, ktoré viní za nedávne prepuknutie epidémie koronavírusu v KĽDR, píše AFP.


Juhokórejský prezident v stredu uviedol, že jeho vláda si neplánuje zaobstarať jadrové zbrane ako odstrašujúci prostriedok voči svojmu severnému susedovi. KĽDR pritom v ten istý deň otestovala dve strely s plochou dráhou doletu.

Domov
Zdieľať
Diskusia