Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
18. augusta 2022, 12:57
Čas čítania 1:17

Monika Beňová tvrdila, že pri náznaku spojenia Smeru a Republiky odíde. Spolupráca pri referende je však podľa nej bežná

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Europoslankyňa Monika Beňová nevidí problém, keď Robert Fico a Milan Uhrík spolupracujú na referende za predčasné voľby.

Monika Beňová v marci 2022 vyhlásila, že pre ňu spolupráca so stranou Republika neprichádza do úvahy a v prípade jej spojenia so Smerom-SD zo strany odíde.

Dnes svoje pol roka staré stanovisko vysvetľuje, keďže Smer a Republika chystajú spoločnú aktivitu proti vláde. Beňová považuje za prirodzené to, že predsedovia strán Robert Fico a Milan Uhrík ohlásili na Facebooku spoluprácu na referende o predčasných voľbách.

Refresheru krátko po zverejnení videa povedala, že v opozícii je podobný typ spoločného postupu bežný a nezvažuje preto odchod zo strany. 

„Spolupráca na petičnej akcii a referende medzi opozičnými stranami je bežná,“ myslí si. Tvrdí, že Robert Fico nemá na výber a je odkázaný na spoločný postup s Republikou.

Refresheru zároveň povedala, že by uprednostnila, keby Uhrík vo videu na Ficovej stránke nebol. 

„V opozícii ste ,odkázaní‘ na spoločný postup v otázkach, ako je petícia, referendum, predkladanie návrhov na zvolanie mimoriadnych schôdzí NR SR. Bolo to tak vždy. A ak teda už nevadí koalícii, že na podporu návrhov využíva takéto strany, určite z toho nie je dôvod robiť aféru, keď ide o referendum či petičnú akciu. Ja by som osobne uprednostnila video predsedu Fica bez Uhríka, ale keďže petičná akcia aj referendum sú spoločné témy opozície, vnímam to v tomto kontexte,“ dodala Beňová. 

Fico
Zdroj: Fico Facebook

Hovorila už o náznakoch

V marci tohto roku europoslankyňa a zakladajúca členka strany Smer-SD upozorňovala Roberta Fica, že ak sa bude aj naďalej približovať extrémistickej strane Republika a jej predsedovi Milanovi Uhríkovi, nájde si iné pôsobisko.

4. októbra 2023, 16:00 Čas čítania 0:20 „Stratil som nádej, do roka sa odsťahujem.“ Slovákov sme sa pýtali, či bude podľa nich vládnuť Robert Fico „Stratil som nádej, do roka sa odsťahujem.“ Slovákov sme sa pýtali, či bude podľa nich vládnuť Robert Fico

„Som úplne zásadne proti akýmkoľvek čo len náznakom o spolupráci či o nevylúčení spolupráce s Milanom Uhríkom a so ,stranou‘ Republika. Je to pre mňa osobne ,no go‘. Verím, že aj pre Smer-SD a jeho členov. Ak nie, ja zo strany odídem. Náznaky akejkoľvek ,spolupráce‘ sú pre mňa osobne neakceptovateľné. V žiadnej podobe,“ napísala na začiatku roka na Facebook. 

Jednoznačné stanovisko zverejnila europoslankyňa krátko po rokovaní Európskeho parlamentu, na ktorom sa odídenec z extrémistickej ĽSNS Milan Uhrík zachoval ako podporovateľ Ruska.

Domov
Zdieľať
Diskusia