Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová TASR
9. augusta 2022, 9:42
Čas čítania 0:31

Mimoriadna situácia v desiatich obciach na Slovensku. Ľudia sa pre sucho nemôžu umývať ani variť

Kategória:
News
Uložiť Uložené

S nedostatkom vody už dlhodobo bojujú viaceré obce na Slovensku. Desať z nich je momentálne v takom zlom stave, že si ľudia nemôžu dovoliť bežné činnosti.

Na Slovensku sa situácia so suchom zhoršuje. Od posledného týždňa sa extrémne sucho rozšírilo opäť na juhu Podunajskej nížiny, v Slovenskom rudohorí a na dolnom Zemplíne.

Celkovo zasahuje sucho až päťnásť percent územia, informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav. Extrémne sucho je aj na letisku v Bratislave, v Senici a v Spišských Vlachoch.

Na Slovensku je desať obcí, ktoré sú však kvôli suchu na tom výrazne horšie. Obyvatelia si tam nemôžu dovoliť variť, prať či dopestovať si vlastné produkty. Platí tam mimoriadna situácia. 

S nedostatkom vody bojujú obce Volica, Drňa, Chrámec, Pača, Dlhé Stráže, Banská Štiavnica, Baldovce, Richnava, Zubák a Sútor. Informuje o tom imeteo.sk.

Obyvateľom v týchto obciach donášajú vodu cisterny a vyzerá to tak, že situácia sa tak skoro nezmení. Predpovede naznačujú, že nám počasie nedopraje a zrážok veľa nebude. 

Domov
Zdieľať
Diskusia