Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
8. augusta 2022, 20:00
Čas čítania 1:23

TOP 3 v pondelok: Okupanti z Buče sú po smrti, páchateľa z megalúpeže v Bratislave obvinili a Dua Lipa je čestnou veľvyslankyňou

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Prečítaj si najvýraznejšie správy zo začiatku pracovného týždňa.

Ukrajinci zlikvidovali ruských vojakov z Buče

Ruskí vojaci zo 64. samostatnej motostreleckej brigády sú podľa ukrajinskej armády po smrti. Príslušníci menovanej jednotky sa podieľali na masakri civilného obyvateľstva v Buči. V meste po odchode ruských vojsk našli masové hroby so stovkami obetí.

„Rusko zverejnilo fotografie zlikvidovaných okupantov zo 64. samostatnej motostreleckej brigády v Chabarovsku. Práve táto brigáda okupačnej armády sa podieľala na mučení Ukrajincov v Buči v Kyjevskej oblasti,“ napísala na Telegrame ukrajinská armáda. Viac informácií nájdeš tu.

Ukrajina válka Buča
Zdroj: TASR/AP

Prvý páchateľ z megalúpeže hodiniek v Bratislave je obvinený

V lete minulého roka dvaja páchatelia v bratislavskej predajni Hublot ukradli hodinky v hodnote 350 000 eur. Polícia po novom obvinila jedného z páchateľov, ktorým je 44-ročný Chorvát. V minulosti sa pritom podľa vyšetrovateľov dopustil viacerých trestných činov. Za mrežami môže skončiť na 15 až 25 rokov, no hrozí mu aj doživotný trest. Viac sa o prípade dočítaš v tomto článku.

Polícia SR lúpež
Zdroj: Polícia SR

Dua Lipa bude Kosovo reprezentovať ako čestná veľvyslankyňa

Slávna speváčka Dua Lipa pochádzajúca z Balkánu sa stala čestnou veľvyslankyňou Kosova. V rámci svojej funkcie sa bude spočiatku snažiť lobovať za liberalizáciu vízového režimu pre občanov Kosova.


„Okrem toho, že ste svetovou hudobníčkou, ste tiež vzorom pre mnohé dievčatá a ženy na celom svete ako úprimná a svedomitá aktivistka. Ale predovšetkým to, čo ste urobili pre ľud Kosova pri zvyšovaní povedomia o Republike Kosovo, je bezkonkurenčné a skutočne neoceniteľné,“ povedala o speváčke prezidentka krajiny Vjosa Osmaniová. Ďalšie informácie nájdeš v tomto článku.

Dua Lipa na hudobnom festivale Lovestream na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Dua Lipa na hudobnom festivale Lovestream na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Instagramový post dňa: Spomienka na kardinála Jozefa Tomka

Vo veku 98 rokov zomrel kardinál Jozef Tomko. O jeho úmrtí v Ríme informovala v pondelok v ranných hodinách Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska. Na významnú osobnosť Rímskokatolíckej cirkvi si zaspomínala aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa s kardinálom stretla v decembri 2020 počas návštevy vo Vatikáne.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

„Kardinál Tomko je jedným zo zakladateľov kolégia, ktoré bolo v časoch totality jedným z útočísk pre našich duchovných v Ríme. Aj keď sa po roku 1948 nemohol vrátiť, s domovom udržiaval živý kontakt, aktívne pracoval pre Slovensko a hovoril o ňom vždy s hrdosťou. Úprimnú sústrasť všetkým blízkym. Česť jeho pamiatke!“ napísala prezidentka.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia