Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
8. augusta 2022, 11:43
Čas čítania 0:47

Quentin Tarantino sa zamiloval do blockbusteru Top Gun: Maverick. Vraj si myslel, že podobný skvost už v kine nikdy neuvidí

Kategória:
Filmy a Seriály
Uložiť Uložené
Quentin Tarantino sa zamiloval do blockbusteru Top Gun: Maverick. Vraj si myslel, že podobný skvost už v kine nikdy neuvidí
Zdroj: Paramount Pictures

Tieto slová Josepha Kosinského pravdepodobne zahriali pri srdci.

Slávny režisér Quentin Tarantino, ktorý sa podpísal pod kultové diela ako Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill či neskôr o ukážkové postmoderné klasiky Inglourious Basterds alebo Django Unchained, príliš o nových filmoch nehovorí. Keď k tomu však dôjde, ako to uňho už býva zvykom, nevie sa zastaviť. 

Ako píše magazín People, Tarantino sa úplne zamiloval do tohtoročného veľkolepého blockbusteru Top Gun: Maverick, ktorý prišiel aj so slovenských kín ešte v máji. Novinku Josepha Kosinského ospevoval a označil ju za pravý skvost. Je vraj fantastická. 

Quentin Tarantino
Zdroj: Getty Images Europe/Vittorio Zunino Celotto/Staff


Tarantino si vraj myslel, že už nič podobné na plátne neuvidí, no práve akčná dráma o pilotoch stíhačiek mu ukázala, že sa mýlil. Režisér tiež vyzdvihol rešpekt a lásku Kosinského k pôvodného filmu zosnulého Tonyho Scotta z roku 1986, ktorý má tiež rád. 

Podľa Tarantina bolo cítiť odkazy na pôvodný film takmer v každom zábere, pričom všetko bolo podané maximálne úctivo. V trháku Top Gun: Maverick si opäť zahral hlavnú rolu Tom Cruise ako Pete „Maverick“ Mitchelle. Na plátne sa na chvíľu objavil aj Val Kilmer ako Tom „Iceman“ Kazinsky. 

Anketa:
Súhlasíš s názorom Quentina Tarantina?
Áno
Nie
Áno
95 %
439 Hlasov
Nie
5 %
25 Hlasov


Film podľa Box Office Mojo zarobil v kinách po celom svete už viac ako 1,3 miliardy dolárov. Našu recenziu nájdeš na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia