Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
7. augusta 2022, 17:50
Čas čítania 0:56

V populárnom čínskom letovisku uviazlo vyše 80-tisíc turistov. Miestne úrady náhle zaviedli prísne protipandemické opatrenia

Kategória:
News
Uložiť Uložené
V populárnom čínskom letovisku uviazlo vyše 80-tisíc turistov. Miestne úrady náhle zaviedli prísne protipandemické opatrenia
Zdroj: Wikimedia/Anna Frodesiak/na voľné použitie

Všetky lety smerujúce von z mesta boli cez víkend zrušené a úrady pozastavili aj predaj lístkov na vlaky.

Viac než 80-tisíc turistov uviazlo v obľúbenom dovolenkovom stredisku San-ja, známom ako „čínsky Havaj“. Tamojšie úrady totiž pre epidémiu koronavírusu zaviedli prísne obmedzenia v cestovaní – deň po potvrdených 263 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19. Informuje o tom BBC.


V turisticky vyhľadávanom meste San-ja s viac než miliónom obyvateľov, ktoré sa nachádza na južnom ostrove Chaj-nan, v nedeľu zaznamenali 483 prípadov ochorenia COVID-19.


Úrady všetky lety smerujúce von z mesta cez víkend zrušili a pozastavili aj predaj lístkov na vlaky. Aby mohli turisti opustiť mesto, musia predložiť päť negatívnych PCR testov vykonaných v priebehu siedmich dní, uviedli predstavitelia tamojšieho rezortu zdravotníctva.

Turistom ponúkli 50-percentnú zľavu

Všetky hotely v meste dostali požiadavku, aby hosťom ponúkli 50-percentnú zľavu až do obdobia, kým sa cestovné obmedzenia neuvoľnia, oznámili predstavitelia ministerstva na sobotňajšom brífingu.


Najnovšia epidémia prichádza v čase vrcholu turistickej sezóny v meste San-ja, ktoré je obľúbené najmä medzi surfistami. Všetky podniky, vrátane kúpeľov, karaoke barov a krčiem, sú od minulého týždňa zatvorené, no základné služby ako supermarkety a lekárne ponechali úrady otvorené.


Čína je v súčasnosti jedinou ekonomicky významnou krajinou, ktorá sa naďalej pridržiava stratégie nulovej tolerancie voči covidu a zavádza rýchle lockdowny a dlhé karantény. Tieto opatrenia podkopávajú miestny cestovný ruch.


Hranice krajiny takisto zostávajú od začiatku roka 2020 z väčšej časti uzavreté, čo marí aj rozvoj medzinárodného turizmu.

Domov
Zdieľať
Diskusia