Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
4. augusta 2022, 17:30
Čas čítania 10:36

Lucia Ďuriš Nicholsonová o zakladaní novej politickej strany: Rozprávam sa s Dzurindom, Miklošom aj Korčokom (Rozhovor)

Kategória:
Refresher
Uložiť Uložené

Lucia Ďuriš Nicholsonová Refresheru porozprávala o vzniku novej politickej strany, v ktorej by mohli figurovať Ivan Korčok, Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš.

OPRAVA: Rozhovor sme pôvodne zverejnili s titulkom Lucia Ďuriš Nicholsonová: Zakladám novú stranu, rozprávam sa s Dzurindom, Miklošom aj Korčokom. Pôvodný titulok neopisoval presne stav, v ktorom sa zakladanie novej strany nachádza. Podrobnosti o potenciálnej novej strane vysvetľujeme v tomto článku.

Lucia Ďuriš Nicholsonová tvrdí, že na Slovensku môže vzniknúť nová politická strana, ktorá zoberie voličov Hlasu-SD a zároveň nebude kanibalizovať napríklad Progresívne Slovensko. Europoslankyňa sa už viac ako rok stretáva s mladými ľuďmi, ktorí by sa mohli spojiť do jedného politického subjektu. Jeho súčasťou by podľa Ďuriš Nicholsonovej mali byť aj Ivan Korčok, Ivan Mikloš a Mikuláš Dzurinda

„Stretla som sa s Ivanom Miklošom, ktorý mi povedal, že je veľmi zaneprázdnený a veľmi to na návrat do politiky nevidí. Povedal mi, že nemá problém podporiť nový politický subjekt. S Ivanom Korčokom to ešte nemám dokončené, vymenili sme si niekoľko správ,“ povedala odídenkyňa zo strany SaS Refresheru. 

Potvrdila, že aj Mikuláš Dzurinda sa stretáva s ľuďmi, ktorí by mali vstúpiť do politiky. Údajne ide o konzervatívnejšie skupiny, čo by nemalo byť prekážkou, aby bola výsledkom jedna proeurópsky a prozápadne ladená strana. 

Nová politická strana by mohla byť pripravená kandidovať už v predčasných voľbách na jar 2023. 

V najnovšom podcaste s Vladimírou Marcinkovou ste povedali, že „máte projekt, do ktorého hľadáte lídra“. O aký projekt ide? 

Ide o politický projekt. 

Politickú stranu?

Kvalitná strana, ktorá dokáže priniesť ľuďom nádej, je potrebná. Slovensko je tehotné na kvalitnú politickú stranu. Všetko, čo je dnes na trhu, s výnimkou Progresívneho Slovenska už sklamalo. PS sa do parlamentu nedostalo, takže zatiaľ sklamať nemohlo. Je signifikantný počet ľudí, ktorí dnes nemajú koho voliť. 

Keď som odišla z SaS, oslovili ma rôzne zaujímavé skupiny mladých ľudí aj jednotlivci, ktorým záleží na budúcnosti Slovenska. Sú to inovatívni, zelení a sociálne nastavení ľudia so správnym emočným kvocientom. Tieto skupiny sa často navzájom ani nepoznali.

Lucia Ďuriš Nicholsonová
Zdroj: Refresher/Pavol Chochula

S čím vás kontaktovali?
Chceli, aby sme spolu do niečoho išli. Majú entuziazmus. Vždy som si myslela, že najväčší problém je dnes s peniazmi, ale to sa dnes ukazuje ako najmenší problém. Sú ľudia, ktorí by investovali. Čomu sa ja bránim, je, aby som ja tento politický projekt viedla. Obávam sa, že ak by som mala byť tvárou niečoho nového, bol by to len ďalší politický planktón. Podobne ako strana Za ľudí. 

V rámci týchto skupín mladých ľudí je prienik aj s Mikulášom Dzurindom?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 119266 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo povedal Nicholsonovej o vstupe do novej strany Ivan Mikloš.
  • Ako prebieha komunikácia s Ivanom Korčokom a prečo je podľa Nicholsonovej vhodným lídrom novej strany. 
  • Ako sa v budovaní novej politickej strany angažuje Mikuláš Dzurinda. 
  • Či oslovili do novej strany aj politikov SaS a Za ľudí.
  • Prečo sa podľa Nicholsonovej SaS pri ultimáte pre Matoviča prerátala.
Domov
Zdieľať
Diskusia