Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
30. júla 2022, 13:56
Čas čítania 0:43

Pápež František nevylučuje, že odstúpi z funkcie. Pre zdravotné ťažkosti už nemôže cestovať tak, ako kedysi

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Pápež František nevylučuje, že odstúpi z funkcie. Pre zdravotné ťažkosti už nemôže cestovať tak, ako kedysi
Zdroj: Guglielmo Mangiapane/Pool/AP

Zatiaľ však nad odchodom neuvažuje.

Pápež František pre svoje zdravotné problémy nevylučuje, že by odstúpil z úradu. Aktuálne nad touto možnosťou síce aktívne neuvažuje, ale ako sám vraví, neznamená to, že by sa to nemohlo pozajtra zmeniť.

Po návšteve v Kanade vyhlásil, že už nemôžeme cestovať v takom rozsahu ako v minulosti. 85-ročný pápež dlhodobo trpí bolesťami kolena a pri cestovaní v Kanade musel byť 6 dní na invalidnom vozíku.

„Myslím si, že v mojom veku a s týmto obmedzením (problémy s kolenom) sa musím trochu šetriť, aby som mohol cirkvi slúžiť alebo popremýšľať o možnosti odstúpenia,“ uviedol Svätý Otec. Cestovať napriek tomu plánuje aj naďalej, ale jeho návštevy budú naplánované v menšom rozsahu.

Pri ceste cez Kanadu sa ospravedlnil pôvodným obyvateľom za krivdy z minulosti, ktoré vychádzali zo škôl vedených katolíckou cirkvou. V nich žiaci zažívali fyzické i sexuálne násilie. Pri sobotňajšej tlačovej konferencii zaobchádzanie s domorodým obyvateľstvom v Kanade prirovnal ku genocíde. 

„Nepovedal som to slovo (v Kanade), pretože mi to neprišlo na um, ale opísal som genocídu. A požiadal som o odpustenie za toto dianie, ktoré bolo genocídou. Tiež som to odsúdil,“ povedala hlava Rímskokatolíckej cirkvi.

Anketa:
Páčia sa ti postoje a vystupovanie pápeža Františka?
Áno.
Nie.
Áno.
88 %
186 Hlasov
Nie.
12 %
26 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia