Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
19. júla 2022, 7:34
Čas čítania 0:38

Prepúšťanie v Ukrajinskej tajnej službe. Prezident Zelenskyj informoval, že „padáka“ dostalo 28 ľudí

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Dôvodom sú podľa prezidenta „neuspokojivé pracovné výsledky“.

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj informoval o prepustení spolupracovníkov SBU – Ukrajinskej tajnej služby. O prácu tak prišlo celkovo 28 ľudí s odlišnými funkciami aj na rôzne vysokých postoch. Ako všeobecný dôvod uviedol, že dosahovali iba „neuspokojivé pracovné výsledky“. S informáciou prišiel v pondelok večer vo svojom videoprejave.

Ešte len nedávno pritom oznámil suspendovanie generálnej prokurátorky Iryny Venediktovovej a šéfa tajných Ivana Bakanova. Prezident bol rozhorčený skutočnosťou, že na území okupovanom Ruskom zostalo vyše 60 spolupracovníkov tajnej služby aj generálnej prokuratúry, čo Kyjev označil za velezradu. Bakanov mal vraj podľa ukrajinských médií navyše medzi podriadenými zanedbateľnú autoritu.

Volodymyr Zelenskyj taktiež upozornil na nepriateľských pozorovateľov, ktorí Rusku vyzrádzajú pozície ukrajinského delostrelectva. Boj proti nim by mala Ukrajina posilniť. Prezidentov poradca v oblasti bezpečnosti Olexij Danilov uviedol, že pokyn na zásah proti zradcom z radov Ukrajincov smeruje od prezidenta. V súčasnosti je Ruskom ťažko ostreľovaná okrem iného Mykolajivská oblasť. Jej gubernátor Vitalij Kim preto vyhlásil, že za chytenie delostreleckého pozorovateľa ponúka odmenu 100 eur.

18. júla 2022, 17:53 Čas čítania 1:12 Wagnerovci utrpeli ťažké straty, keď ruskej armáde pomohli dobyť mestá v Donbase. Ruskí žoldnieri znížili aj vstupné nároky Wagnerovci utrpeli ťažké straty, keď ruskej armáde pomohli dobyť mestá v Donbase. Ruskí žoldnieri znížili aj vstupné nároky
Domov
Zdieľať
Diskusia