Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
18. júla 2022, 17:53
Čas čítania 1:12

Wagnerovci utrpeli ťažké straty, keď ruskej armáde pomohli dobyť mestá v Donbase. Ruskí žoldnieri znížili aj vstupné nároky

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Na východe Ukrajiny prebehli ťažké boje, v ktorých zohrala dôležitú úlohu Wagnerova skupina.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu nariadil ruskej armáde, aby prioritne ničila ukrajinské zbrane ďalekého dosahu a delostrelectvo. 


Kyjev tvrdí, že s použitím niekoľkých raketových systémov, ktoré nedávno dostal od západných krajín, vykonal viacero úspešných útokov na 30 ruských logistických a muničných skladov.


Cielené útoky by mali byť mierené na tie ukrajinské zbrane, z ktorých sú podľa Kremľa ostreľované obytné oblasti v Donbase, ohlásil Šojgu počas návštevy ruských jednotiek.


Šojgu už v sobotu nariadil ruským silám, aby zintenzívnili vojenskú operáciu na Ukrajine s cieľom zabrániť ukrajinským útokom na oblasti ovládané Ruskom.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Podľa vyhlásenia jeho rezortu dal potrebné príkazy na rozšírenie činností bojových skupín vo všetkých smeroch tzv. špeciálnej vojenskej operácie. Po prvý raz navštívil Šojgu ruské jednotky podieľajúce sa na invázii koncom júna.


Moskva zaútočila na Ukrajinu pred takmer piatimi mesiacmi. Po počiatočných neúspechoch na severe krajiny sa ruským silám neskôr podarilo pomocou delostreleckých útokov získať územia v Donbase na východe Ukrajiny, kde obsadili Luhanskú oblasť a usilujú sa ovládnuť aj Doneckú oblasť.

Postup Ruska sa však v posledných týždňoch zastavil po tom, čo ukrajinská strana nasadila salvové raketomety HIMARS a spustila protiútoky predovšetkým z juhu krajiny.

Britské ministerstvo obrany vo svojej najnovšej hodnotiacej správe vývoja vojny na Ukrajine informovalo, že v Donbase v posledných týždňoch výrazne pomáhali ruskej armáde na fronte žoldnieri z Wagnerovej skupiny.

Wagnerovci podľa Britov pomohli Rusom dobyť mestá Popasna a Lysyčansk, no v boji prišli o množstvo svojich členov. Skupina údajne v súčasnosti znížila štandardy prijímacieho konania a do svojich radov lanári aj odsúdencov z ruských väzníc.

Domov
Zdieľať
Diskusia