Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
16. júla 2022, 8:36
Čas čítania 1:13

Ivana Trumpová zomrela na následky pádu zo schodov. Neprežila viaceré tupé nárazy do trupu, potvrdila pitva

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Ivana Trumpová zomrela na následky pádu zo schodov. Neprežila viaceré tupé nárazy do trupu, potvrdila pitva
Zdroj: Getty Images/Noam Galai

So svojím bývalým manželom sa v posledných rokoch zvykla zhovárať raz týždenne.

Prvá manželka bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivana Trumpová zomrela na následky zranení, ktoré utrpela pri páde vo svojom byte. Špekulácie, ktoré sa šírili už od policajného vyhlásenia o páde Trumpovej zo schodov, sa napokon potvrdili pri pitve. V piatok to potvrdil hovorca mestského úradu súdneho lekára v New Yorku.


Podľa hovorcu boli príčinou smrti 73-ročnej Trumpovej tupé nárazy do trupu. Ako prvý o jej úmrtí informoval samotný Donald Trump vo štvrtok, pričom Ivanu Trumpovú naposledy videli v stredu popoludní. K incidentu zrejme došlo v noci zo stredy na štvrtok.

„S hlbokým zármutkom oznamujeme, že zomrela naša milovaná matka Ivana Trumpová. Naša matka bola neuveriteľnou ženou. Sila v podnikaní, svetová športovkyňa, žiarivá a krásna žena a starostlivá matka aj priateľka,“ napísali krátko po zverejnení správ o smrti Ivany vo svojom oficiálnom stanovisku jej tri deti Donald junior, Ivanka a Eric Trumpovci.


Ivana Trumpová, rodená Zelníčková, pochádzala z českého mesta Zlín. V mladosti sa profesionálne venovala lyžovaniu, no v roku 1977 sa vydala za Donalda Trumpa. Svadba prišla len rok po tom, čo sa dvojica prvýkrát stretla. Vzťah trval až do začiatku 90. rokov minulého storočia.

Trumpovci sa rozviedli, keď vyšiel najavo vzťah Donalda Trumpa s Marlou Maplesovou, ktorú si napokon po rozvode s Ivanou vzal za manželku.

Napriek konfliktnému rozvodu si však k sebe obaja opätovne našli cestu, keďže v posledných rokoch zostávali v kontakte a Ivana exmanžela podporila aj vo volebnej kampani, keď sa v roku 2016 stal americkým prezidentom. Vo svojej knihe v roku 2017 napísala, že so svojím bývalým manželom sa zvykne zhovárať približne raz do týždňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia