Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2022 o 17:42
Čas čítania 1:08
Martin Adam Pavlík

Jaroslav Naď: Vláda pôjde ďalej aj bez SaS, nebudeme sa im prosiť. Minister obrany ostro reagoval na status Andreja Stančíka

Jaroslav Naď: Vláda pôjde ďalej aj bez SaS, nebudeme sa im prosiť. Minister obrany ostro reagoval na status Andreja Stančíka
Zdroj: Andrej Stančík archív
POLITIKA ANDREJ STANČÍK JAROSLAV NAĎ OĽANO POLITIKA SLOBODA A SOLIDARITA SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Stranícki kolegovia si vymenili názory na Facebooku.

Poslanec klubu OĽaNO Andrej Stančík v pondelok popoludní napísal na Facebook status, v ktorom zdôraznil, že napriek všetkým chybám a hádkam považuje súčasnú koalíciu za oveľa lepšiu alternatívu, ako to, čo môže prísť po voľbách, a že verí vo vzájomnú dohodu. On sám vraj urobí všetko pre upokojenie situácie. 

„Ak nám úprimne ide o dohodu a dovládnutie, mali by sme dnes vážiť slová a nie hrať nebezpečnú hru kto z koho,“ napísal, pričom na jeho slová reagoval jeho stranícky kolega, minister obrany Jaroslav Naď. Ten prakticky znegoval celý jeho status a len prilial olej do ohňa. 

Podľa Stančíka by bol rozpad zahodením šance, ktorá sa už nebude opakovať, a ruskou ruletou, ktorá nám môže vpáliť do hlavy. „História nám už niekoľkokrát ukázala, že predčasné voľby u nás vždy znamenali zmenu k horšiemu. V zápale konfliktu zabúdame na to, prečo sme dostali mandát vládnuť,“ napísal v úvode statusu Stančík. 

Poslanec Andrej Stančík.
Poslanec Andrej Stančík. Zdroj: Andrej Stančík archív


„Sme v kríze a to najhoršie, čo môžeme dnes robiť, je hrotenie situácie a vzájomné útoky, ktoré znemožňujú akúkoľvek šancu na dohodu. To by si mali uvedomiť nielen poslanci, ale hlavne lídri. Zahnanie do kúta a provokácie nie sú spôsob, ako docieliť dohodu a zmier, je to najlepšia cesta, ako to dostať do bodu, odkiaľ niet cesty späť. Chápem emócie, chápem, že obe strany sa cítia v práve a že vzájomné útoky za dva roky vlády nás dohnali až sem,“ doplnil poslanec.

„Z našej strany je snaha sa dohodnúť s SaS a pokračovať vo 4-koalícii. Predsedu však neodvoláme. A oni to vedia jasne a dlho. Preto ak na tom budú trvať, vláda pôjde ďalej bez SaS. Je to ich rozhodnutie, ale vyprosovať sa im nebudeme. Odvoláme ich nominantov a vláda pôjde aj bez nich,“ reagoval na status Naď. 

Jaroslav Naď.
Jaroslav Naď. Zdroj: Refresher/Matúš Zeťák
Domov
Zdieľať
Diskusia