Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2022, 15:30
Čas čítania 0:29
Barbora Volfová

Vzostupy a pády bitcoinu. Pozri sa na graf, ako sa známa kryptomena vyvíjala v čase

Vzostupy a pády bitcoinu. Pozri sa na graf, ako sa známa kryptomena vyvíjala v čase
Zdroj: Unsplash/André François McKenzie/volně k užití
NEWS BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Graf zobrazuje históriu ceny bitcoinu.

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin poprvé od roku 2020 strmě spadla pod psychologický práh 20 tisíc dolarů (cca 470 tisíc korun). Trh s kryptoměnami je v poslední době pod tlakem kvůli odklonu investorů od rizikovějších aktiv, za kterým stojí zpřísňování měnové politiky.

Podle Forbes klesají i další kryptoměny, jako jsou ethereum, BNB, XRP, solana či cardano. Hodnota etherea spadla pod 1000 dolarů a za 24 hodin klesla až o 10 %.

Odporúčané
Kryptomeny nečaká svetlá budúcnosť, podľa viacerých silných hráčov z odvetvia tisíce z nich majú pred sebou totálny pád Kryptomeny nečaká svetlá budúcnosť, podľa viacerých silných hráčov z odvetvia tisíce z nich majú pred sebou totálny pád 3. júna 2022, 17:38

Podívej se na graf, který znázorňuje, jak v průběhů let stoupala a klesala ta nejznámější kryptoměna. V roce 2013 měl bitcoin hodnotu pouhých 93,3 dolaru, což je v přepočtu na dnešní korunu 2197 Kč. Nejvyšší hodnota vystoupala v závěru roku 2021 až k 64 tisícům dolarů, tedy přibližně k 1,5 milionu korun.

 
Domov
Zdieľať
Diskusia