Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2022, 14:07
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

SaS vetovala Matovičov návrh o zvyšovaní platov učiteľov z daní za hazard, alkohol a tabak: Je to vydieranie

NEWS RICHARD SULÍK SLOBODA A SOLIDARITA
Uložiť Uložené

Igor Matovič chce financovať zvýšenie platov učiteľov zvyšovaním daní. Richard Sulík tvrdí, že ide o vydieranie.

Strana Sloboda a solidarita vetovala návrh Igora Matoviča, ktorý predložil novelu zvyšovania platov učiteľov a zamestnancov školstva o 10 % a zároveň zvyšovania daní na „negatívne externality“. Richard Sulík po rokovaní vlády povedal, že návrh vetovali, pretože nesúhlasia so zvyšovaním akýchkoľvek daní a zároveň nepovažujú za vecné, keď minister financií koná takýmto spôsobom. 

Richard Sulík tvrdí, že predseda vlády Eduard Heger, Veronika Remišová zo Za ľudí aj Milan Krajniak zo Sme rodina jeho veto rešpektovali. 

„Na platy učiteľov by sme mali nájsť peniaze z rozpočtu, spájanie vnímame ako nekorektné. Vnímame to ako vydieranie, ale chcem sa vyhnúť silným slovám,“ povedal po rokovaní vlády predseda strany Sloboda a solidarita.

Poslanci SaS podľa Sulíka nebudú pomáhať koalícii pri prelomení veta prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá vrátila do Národnej rady SR veľkú časť „protiinflačného balíka“. 

Domov
Zdieľať
Diskusia