Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2022, 19:18
Čas čítania 0:47
Jakub Paulík TASR

Opitý Slovák v bare zbil suseda pre papagája. Vraj mu len „vyletela ruka“

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL BITKA SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Útočník odišiel s podmienečným trestom.

V piatok 13. mája na terase pohostinstva pri futbalovom štadióne v istej obci pri Partizánskom sa odohrala bitka. Motivácia k útoku bola pritom pomerne netradičná. Podnapitý 62-ročný muž napadol svojho suseda preto, že ho neustále otravoval s papagájom.

„Poškodený si kúpil papagája, a keď mu nechce pískať, tak mu on od rána do večera vypiskuje. Takže sa nedá poriadne otvoriť ani okno,“ sťažoval sa policajtom útočník. Situáciu sa vraj pokúšali spoločne s ďalšími susedmi riešiť aj u starostu či s políciou, ale muž s papagájom sa k pískaniu aj tak neskôr vrátil.

Hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus opísal útok takto: „Obvinený pod vplyvom alkoholu a bez udania dôvodu udrel päsťou do temena hlavy svojho suseda, pritom ho poškriabal na pravej ruke v oblasti predlaktia a následne ho kopol do pravého lýtka. Po tom, ako ich od seba oddelila iná osoba, muž opakovane susedovi povedal, že ho zabije,“ informoval Tarabus. 

Útočník síce priznal, že po susedovi vybehol, ale vraj ho nechcel udrieť a iba mu „vyletela ruka“. Mrzelo ho aj to, že sa susedovi vyhrážal smrťou. „Mňa to veľmi mrzí a nemyslel som to tak, ako som to nechtiac povedal,“ vyhlásil pred políciou. Sudkyňa útočníkovi vymerala 5-mesačný podmienečný trest.

Anketa:
Stal si sa niekedy svedkom barovej bitky, pri ktorej úradoval alkohol?
Áno, raz.
Áno, viackrát.
Nie.
Áno, raz.
5 %
Áno, viackrát.
66 %
Nie.
28 %
Domov
Zdieľať
Diskusia