Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2022, 6:43
Čas čítania 0:59
Ivan Koribanič

F1 zavíta na úplne nový okruh v USA. Max Verstappen očakáva šialené preteky

F1 zavíta na úplne nový okruh v USA. Max Verstappen očakáva šialené preteky
Zdroj: Getty Images/Dan Mullan-Staff
ŠPORT CHARLES LECLERC FORMULA 1 LEWIS HAMILTON MAX VERSTAPPEN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Priebežný rebríček F1 patrí Charlovi Leclercovi z Ferrari. Doposiaľ nazbieral 86 bodov. Druhý Max Verstappen má 59 bodov.

Max Verstappen si myslí, že Veľká cena Miami sa môže zmeniť na „bláznivý víkend“, píše racingnews365.

Preteky sú naplánované od 6. do 8. mája, teda počas nadchádzajúceho víkendu. Keďže je nový okruh pre jazdcov úplne neznámy a v minulosti sa s ním nemali možnosť stretnúť, profil trate mali možnosť spoznať iba cez simulátor.

Z blížiacich sa pretekov je obzvlášť nadšený úradujúci majster sveta Max Verstappen. „Myslím si, že tento víkend bude dosť bláznivý. Teším sa na preteky v Miami. Trať som si vyskúšal na simulátore. Trénovali sme tak veľa, ako sa len dalo.“

Pretekanie v USA má Verstappen v obľube. F1 sa do USA tento rok ešte raz vráti, konkrétne do Austinu. „Milujem pretekanie v Austine. Je vzrušujúce sledovať, ako sa F1 v USA dostáva do popredia. Organizátori, ale aj tímy tvrdo pracujú na propagácii tohto športu. Je čoraz populárnejší,“ vraví Verstappen.

Z VC Miami je nadšený aj tímový kolega Maxa Verstappena Sergio Pérez. Teší sa najmä na podporu fanúšikov z rodného Mexika. „Je skvelé, že sa kalendár F1 čoraz viac rozširuje v USA. Som tak oveľa bližšie k domovu. Možno tu jedného dňa skončím kariéru. Dúfam, že na preteky príde veľa Latinskoameričanov a Mexičanov,“ skonštatoval.

Priebežný rebríček F1 patrí Charlovi Leclercovi z Ferrari. Doposiaľ nazbieral 86 bodov. Druhý Max Verstappen má 59 bodov. To znamená, že aj keby Holanďan vyhral VC Miami a Leclerc vôbec nezabodoval, ani tak Monačana nepredbehne. Najlepšiu trojicu uzatvára práve Sergio Pérez s 54 bodmi. Brit Lewis Hamilton je až na 7. mieste a nazbieral iba 28 bodov.

Domov
Zdieľať
Diskusia