Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2022, 13:16
Čas čítania 0:45
Jakub Paulík

Eduard Heger by hlasoval za vydanie Roberta Fica do väzby. Nerozhodným poslancom posiela verejný odkaz

POLITIKA EDUARD HEGER ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Dôvody Eduarda Hegera sú jasné.

Národná rada Slovenskej republiky bude dnes o 17.00 h hlasovať o vydaní poslanca Roberta Fica do väzby. Predseda vlády Eduard Heger síce hlasovať nemôže, ale na koalíciu a jej členov sa obracia s verejným apelom, aby zvážili, s akými sľubmi vstupovali do politiky.

„Poslanci Národnej rady nerozhodujú dnes o vine či nevine Roberta Fica. Napriek tomu je ich rozhodovanie zásadné. A zvlášť tých koaličných. Pretože koaliční poslanci, ktorí sľúbili pred voľbami návrat spravodlivosti, rozhodujú o tom, či opäť vyhrá pomýlená filozofia bývalých garnitúr, že sú medzi nami rovní a rovnejší,“ zdôraznil premiér Heger, ktorý upozorňuje na to, že o vine a nevine má rozhodovať súd, nie poslanci.

Zrejme tak odkazuje najmä na svoju politickú stranu OĽaNO, ktorá sa pred voľbami pasovala do pozície protikorupčnej. Napriek tomu však niektorí členovia OĽaNO v otázke vydania Roberta Fica na väzobné stíhanie váhajú.

Podobne vec vidí aj poslanec OĽaNO Andrej Stančík. „Poslanci OĽaNO, ktorí budú brániť vydaniu Fica spravodlivosti, zrádzajú voličov a celé hnutie. Svoj mandát by mali odovzdať, pretože sa dostali do parlamentu podvodom,“ napísal dnes na Facebooku.

O obvinení Roberta Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka sa viac informácií dočítaš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia