Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2022, 11:06
Čas čítania 2:05
Adam Novosad

VIDEO: Klimatickú aktivistku zosmiešnil moderátor tak ako Leonarda DiCapria v Don't Look Up. Buď ticho, povedal jej mimo kamery

NEWS KLIMATICKÁ ZMENA LEONARDO DICAPRIO
Uložiť Uložené

Aktivistka sa po skončení rozhovoru snažila moderátorovi vysvetliť, v akej vážnej klimatickej situácii sa dnes nachádzame. Ten jej povedal, aby bola ticho, a spokojne pozeral, aké bude počasie.

V britskej televíznej relácii sa odohral rozhovor medzi moderátorom a klimatickou aktivistkou, ktorý miliónom ľudí pripadá, akoby bol vystrihnutý zo satirického filmu Don’t Look Up s Leonardom DiCapriom, píše Variety.

Aktivistka Miranda Whelehanová prišla do relácie Good Morning Britain diskutovať o protestoch, ktoré jej iniciatíva Just Stop Oil rozbehla po celej Veľkej Británii s cieľom upozorniť verejnosť na najnovšie vedecké poznatky naznačujúce, že globálne oteplenie o viac ako 3 stupne Celzia bude mať katastrofické následky pre našu planétu, ale hlavne zabojovať proti povoleniam na novú ťažbu fosílnych palív.

Whelehanová však u moderátora Richarda Madeleyho nenašla pochopenie. Moderátor jej vyčítal, že slogan Just Stop Oil je podľa neho „detinský“, pretože v prípade zastavenia udeľovania nových licencií na ťažbu ropy v Severnom mori ide o oveľa komplikovanejšiu diskusiu.

Odporúčané
Prečo stojí vlak do Popradu toľko čo letenka do Milána? Toto sú dôvody Prečo stojí vlak do Popradu toľko čo letenka do Milána? Toto sú dôvody 20. augusta 2023, 12:30

Najväčšiu kritiku schytala aktivistka od moderátora za to, že protesty jej iniciatívy obmedzujú každodenný život bežných obyvateľov Veľkej Británie. V štúdiu jej spoločne s hosťami odkázali, aby svoje demonštrácie mierili na politikov a vynechali z nich obyčajných ľudí.

„Nemyslím si, že ktokoľvek z nás chce obmedzovať životy bežných ľudí,“ uviedla Whelehanová so slovami, že znaky, ktoré vysiela naša planéta spoločne s najnovšími vedeckými poznatkami, nútia protestujúcich demonštrovať tak, aby zasiahli čo najväčšie množstvo ľudí, nielen politikov.


Útržok rozhovoru už na Twitteri videlo viac ako 5 miliónov ľudí, z ktorých drvivá väčšina okamžite začala upozorňovať, že debata aktivistky s moderátorom náramne pripomína práve scénu z filmu Don’t Look Up s Leonardom DiCapriom, v ktorej sa herec ako populárny vedec snaží moderátorov presvedčiť o závažnosti asteroidu padajúceho na Zem, ale čelí iba výsmechu a spochybňovaniu.

Americká šou moderátora Mehdiho Hasana medzitým vytvorila kompiláciu, ktorá kombinuje scény z filmu s útržkami rozhovoru z Good Morning Britain. „Výsledok je ohromujúci. Realita zrkadliaca umenie,“ skonštatoval samotný moderátor na Twitteri.

Odporúčané
Počasie v Európe môže čoskoro úplne skolabovať. Vedci varujú pred hroziacim zánikom dôležitého prúdenia Počasie v Európe môže čoskoro úplne skolabovať. Vedci varujú pred hroziacim zánikom dôležitého prúdenia 7. augusta 2023, 15:30

Aktivistka Miranda Whelehanová priznala, že pred svojou účasťou v televíznej relácii film Don’t Look Up ani nevidela, ale vo svojej eseji pre The Guardian uviedla, že si film dodatočne pozrela. „Keď sa rozhovor skončil, snažila som sa s Ranvir Singhovou a Madeleym porozprávať o tom, v akej vážnej situácii sa nachádzame. Madeley mi len povedal, aby som bola ticho, a sledoval moderátora počasia,“ uviedla. 

Mohlo by ťa zaujímať:
Charlie Chaplin: legendárny komik aj sadista, ktorý ponižoval vlastné deti a mal slabosť na maloleté dievčatá
Selassie: Slováci vidia drahé autá a byty influencerov, ale nevidia lízing a dve hypotéky. Do telky by som už dnes šiel (Rozhovor)
10 najlepších filmov Toma Cruisa
Domov
Zdieľať
Diskusia