Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2022, 19:36
Čas čítania 0:55
Tímea Krauszová TASR

Ruskému pretekárovi F1 Mazepinovi zhabali nehnuteľnosti za viac ako 100 miliónov eur. S otcom oligarchom majú blízko k Putinovi

Ruskému pretekárovi F1 Mazepinovi zhabali nehnuteľnosti za viac ako 100 miliónov eur. S otcom oligarchom majú blízko k Putinovi
Zdroj: Mark Thompson/Getty Images
NEWS OLIGARCHIA RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Mazepinovci sú na sankčnom zozname Európskej únie.

Taliansko zhabalo nehnuteľnosti v hodnote 105 miliónov eur, ktoré vlastnia bývalý ruský pretekár formuly 1 Nikita Mazepin a jeho otec, ruský oligarcha Dmitrij Mazepin. 

Trest pre bohatých Rusov

Policajná operácia sa zamerala na vilu známu ako Rocky Ram, ktorá leží na severe talianskeho ostrova Sardínia. Ide o praktický následok sankcií proti bohatým Rusom, ktorých spájajú priamo s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Sankcie sú reakciou na ruský útok na Ukrajinu. Hovorca Mazepinovcov sa k veci zatiaľ nevyjadril.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NIKITA (@nikita_mazepin)

Nikita Mazepin pôsobil do marca tohto roka v americkom tíme Haas, s ktorým pretekal v automobilových pretekoch formula 1. Nikitu aj jeho otca Dmitrija, ktorého Európska únia označila za člena blízkeho kruhu Vladimira Putina, zaradili na sankčný zoznam EÚ po ruskom útoku na Ukrajinu vo februári. Začiatkom marca tak jeho zmluvu s F1 zrušili.

V priebehu posledných pár týždňov zhabala talianska polícia ruským boháčom, ktorí sa nachádzajú na sankčnom zozname, jachty a nehnuteľnosti v celkovej hodnote viac ako 900 miliónov eur. Doposiaľ najcennejšou zhabanou komoditou v Taliansku sa stala superjachta ruského oligarchu Andreja Melničenka, ktorá má hodnotu 530 miliónov eur. Tú talianske úrady zhabali v talianskom prístave v meste Terst.

Mohlo by ťa zaujímať:
Do školy chodia helikoptérou. Takto žijú deti ruských oligarchov
VIDEO: Ruský juniorský jazdec hajloval na stupni víťazov. Ukrajinský súper na to nemohol nezareagovať
Šéf diskontu Pepco na Slovensku: Vyššia cena rozhodne neznamená udržateľnejší prístup, aj u nás sa snažíme byť ekologickí
Domov
Zdieľať
Diskusia