Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2022, 10:52
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Povinné očkovanie na Slovensku je možné zaviesť, tvrdí premiér. Vyplýva to z analýzy Lengvarského a Kolíkovej

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Predseda vlády Eduard Heger tvrdí, že z analýzy ministerstiev zdravotníctva a spravodlivosti vyplýva, že na Slovensku je možné zaviesť povinné očkovanie.

Predseda vlády Eduard Heger tvrdí, že na Slovensku je možné zaviesť povinné očkovanie. Myslí si, že ak by sa objavil nový variant koronavírusu, ktorý by dostal ľudí do nemocníc, takáto téma by bola na stole, informuje Denník N. Tvrdenie premiéra vyplýva z analýzy, ktorú vypracovali rezorty spravodlivosti a zdravotníctva.

Heger si myslí, že momentálne je dôležité počkať na to, ako bude Slovensko reagovať na vlnu omikronu, pretože krajina zatiaľ nemá dáta, o ktoré by sa mohli nemocnice opierať. Za posledných 24 hodín pribudlo na Slovensku skoro 14-tisíc nových prípadov, pozitivita je viac ako 40 %. 

Premiér Eduard Heger pred rokovaním vlády opísal niekoľko spôsobov, ako je možné zaviesť povinné očkovanie. Do úvahy prichádza zmena legislatívy, nový zákon aj vyhláška úradu verejného zdravotníctva. 

Vláda bude čakať, kým odznie štvrtá vlna, potom bude vyhodnocovať dáta a rozhodovanie o prípadnom povinnom očkovaní bude robiť na základe toho, aká bude kolektívna imunita populácie. 

Heger tvrdí, že analýzu ministerstiev zverejnia. 

Heger
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia