Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2022, 13:53
Čas čítania 0:44
Ivan Koribanič

Štefan Tarkovič bude pokračovať ako hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie

Štefan Tarkovič bude pokračovať ako hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
ŠPORT FUTBAL SLOVENSKÁ FUTBALOVÁ REPREZENTÁCIA SLOVENSKO ŠTEFAN TARKOVIČ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na tlačovej konferencii to dnes oznámil prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik dnes na tlačovej besede vymenoval do funkcie hlavného trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Štefana Tarkoviča. Práve Tarkovičovo meno vraj bolo jediným, o ktorom dnes zväz uvažoval. 

„Dali sme mu výkonnostné ciele. Tie sú, aby postúpil v Lige národov zo skupiny C do skupiny B,” povedal Ján Kováčik. Štefan Tarkovič má zmluvu platnú na jeden kvalifikačný cyklus. To znamená do 31. 12. 2023. „Avšak s tým, že ak sa mu nepodarí postúpiť do skupiny B, môžeme tento kontrakt jednostranne ukončiť,” vysvetľuje prezident SFZ.

Ján Kováčik ďalej povedal, že pre Tarkoviča sa rozhodli potom, čo stroskotali rokovania s Vladimírom Weissom starším. „S Vladimírom Weissom st. sme rokovali dva mesiace. Mal záujem, rokoval som aj s Ivanom Kmotríkom ml.,“ hovorí Kováčik. Dodáva, že 29. decembra napokon Vladimír Weiss st. prišiel ponuku odmietnuť. „Rozhodol sa zostať trénerom Slovana,” uzatvára Kováčik.

Štefan Tarkovič viedol ako hlavný tréner slovenskú reprezentáciu od roku 2018 po tom, čo mužstvo prebral po Pavlovi Hapalovi. S národným mužstvom si zahral na EURO 2020. Kvalifikácia o postup na majstrovstvá sveta v Katare mu však nevyšla. Mužstvo skončilo v skupine na tretej, nepostupovej priečke.

Domov
Zdieľať
Diskusia