Aké podmienky platia v gastroprevádzkach?
Od pondelka môžu byť pre očkovaných a ľudí, ktorí v posledných 180 dňoch prekonali ochorenie covid-19 (režim OP), otvorené všetky prevádzky verejného stravovania aj na konzumáciu na mieste. Vyplýva to z aktualizovanej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR).
Podmienkou na otvorenie v režime OP je obsadenosť maximálne do 50 % kapacity zariadenia, obsadenie jedného stola najviac štyrmi osobami alebo osobami z jednej domácnosti a zabezpečenie dvojmetrových odstupov medzi stolmi.
Konzumácia pokrmov alebo nápojov je povolená výlučne posediačky. Maximálna kapacita 50 % sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou.