Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2021 o 19:21
Čas čítania 0:55
Adam Novosad

Mladý Seničan vyhladoval psíka na smrť a potom ho podhodil do útulku, kde ho našli mŕtveho. Za svoj čin môže ísť do väzenia

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Muž si najskôr psa vzal do ubytovne, odkiaľ mu ho vyhodili, a tak ho premiestnil do výbehu.

Mladý muž z okresu Senica čelí obvineniu z prečinu týrania zvierat po tom, čo polícia zistila, že muž utýral a vyhladoval psa na smrť. Teraz mu za tento čin hrozí dvojročné väzenie.

„V lete si vyhliadol psíka na webovom bazári a miešanec plemien Jack Russel a bígl mu ihneď padol do oka. Štvorročného psíka si zobral do senickej ubytovne,“ vysvetľuje polícia, ako sa 27-ročný mladík k zvieraťu dostal. V ubytovni mu však po čase povedali, že tam psa chovať nesmie, a tak ho musel premiestniť. 

„Psa preto premiestnil do výbehu neďaleko Senice. Psíča mu z koterca utieklo a majiteľ ho napokon našiel v lese. Zobral ho, nepozorovane sa dostal do priestorov mestského útulku a tam ho nechal ležať na oblečení na zemi,“ opisuje polícia status, ako sa chcel muž psa zbaviť, keď zistil, že je v zlom stave. Zviera na druhý deň našli zamestnanci útulku, ale psík už nejavil žiadne známky života.

„Podľa pitvy bolo psíča v zlom fyzickom stave a uhynulo na následky nedostatočnej starostlivosti a výživy,“ uviedla polícia.

Rovno v príspevku policajti varujú, aby ľudia dobre zvážili, či chcú svojim blízkym pod vianočný stromček darovať živý darček v podobe zvieratka. „Najmä po Vianociach sa radosť z nového člena rodiny zmení na povinnosti a nie všetci sú schopní a ochotní im venovať potrebnú starostlivosť a čas,“ uzatvára polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia