Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2021 o 8:55
Čas čítania 0:42
Kamila Šebestová

Prieskum o marihuane: až 2/3 ľudí na Slovensku podporujú zmiernenie trestov za držanie malého množstva

NEWS MARIHUANA POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Túto informáciu prináša nový prieskum agentúry AKO pre reláciu Na hrane.

Väčšina obyvateľov Slovenska nesúhlasí s tým, aby za držanie malého množstva marihuany pre vlastnú potrebu hrozilo odňatie slobody. Ukazuje to nový prieskum agentúry AKO pre reláciu Na hrane (TV JOJ). Za zmiernenie trestov sú až dve tretiny respondentov. 

marihuana, tráva, držanie marihuany, trest
Zdroj: plus.noviny.sk

So zmiernením (trest bez väzenia) určite súhlasí 35,7 % opýtaných, skôr súhlasí takmer 30 %. Vôbec s ním nesúhlasí takmer 20 % opýtaných. Prieskum realizovali telefonicky na približne 700 ľuďoch. 

O držaní malého množstva marihuany na vlastnú spotrebu sa bude diskutovať aj v parlamente. Vo februári budú poslanci hlasovať o novele zákona, ktorá by mala priniesť nižšie tresty za drogy. Návrh predložili poslanci OĽaNO. 

Tresty za drogové trestné činy upravuje aj novela Trestného zákona ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Usiluje sa v nej o rozlíšenie užívateľa a dílera. Vďaka tejto novele by súdy nemali uložiť trest odňatia slobody za prechovávanie menej ako jedného gramu marihuany. 

Odporúčané
Okradol ma podvodník na Facebooku, takto som ho s policajtmi chytila Okradol ma podvodník na Facebooku, takto som ho s policajtmi chytila 22. mája 2024 o 12:30

V minulosti sa tvrdé tresty za držanie malého množstva marihuany stretli s kritikou spoločnosti. Viacerí poslanci kritizovali fakt, že za držanie malého množstva marihuany môže hroziť trest odňatia slobody na niekoľko rokov. Môže byť dokonca vyšší než za vraždu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia