Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2021, 9:37
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová

Požiar bytovky v Prešove pred dvomi rokmi zabil 8 ľudí. Obyvatelia domu prišli takmer o všetko

NEWS VÝBUCH PLYNU V PREŠOVE
Uložiť Uložené

6. decembra 2019 došlo k tragickému výbuchu plynu v Prešove, pripomína ministerstvo vnútra.

Od tragického výbuchu plynu v Prešove už uplynuli dva roky. Pri ňom a pri následnom požiari, ktorý úplne zničil dvanásťposchodovú bytovku na Mukačevskej ulici, zomrelo osem ľudí. Obyvatelia bytovky prišli o všetko a museli začínať odznova. Slováci sa v tom čase rýchlo zmobilizovali a vyzbierali veľké množstvo peňazí na pomoc tým, ktorým v plameňoch zhorelo všetko. Tragédiu dnes pripomína aj ministerstvo vnútra.

Viac ako sto hasičov

Pri udalosti zasahovalo celkovo 113 hasičov z hasičských staníc a zo záchranných brigád Prešovského, Košického a Žilinského kraja s 50 kusmi hasičskej techniky a 26 členov okolitých dobrovoľných hasičských zborov obcí so 7 kusmi hasičskej techniky, uvádza ministerstvo na Facebooku.

S búraním zničenej bytovky začali v pondelok 16. decembra 2019 a trvalo tri dni. Okrem zničenej bytovky museli svoje domovy dočasne opustiť aj obyvatelia viacerých okolitých domov. Tí sa však už vrátili do svojich bytov. Poisťovňa v tom čase aj proaktívne oslovovala svojich klientov, aby im vyplatila odškodné. 36 poškodeným dalo peniaze aj mesto Prešov, ktoré vyplatilo z oficiálneho darovacieho účtu 345 250 eur. 

Na mieste sme boli krátko po výbuchu niekoľkokrát, reportáže aj rozhovory s majiteľmi bytov na Mukačevskej nájdeš v téme Výbuch plynu v Prešove.

Odporúčané
Z horných poschodí vypadli obývačkové steny aj s panelmi, naraz to spadlo a nastala tma. Zrazu tam ľudia už neboli (Rozhovor) Z horných poschodí vypadli obývačkové steny aj s panelmi, naraz to spadlo a nastala tma. Zrazu tam ľudia už neboli (Rozhovor) 5. júna 2020, 17:19
Domov
Zdieľať
Diskusia