Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2021, 20:00
Čas čítania 1:21
Viktor Kniš

TOP 3 v pondelok: Začína platiť povinná karanténa, Slovensko zatvára školy a slovenského kňaza obvinili zo sexuálneho obťažovania

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Aj dnes to na Slovensku žilo, toto sú najdôležitejšie informácie.

Na Slovensku zatvárajú školy

Regionálni hygienici v Rožňave a vo Vranove nad Topľou pristúpili k plošnému prerušeniu vyučovania od pondelka. V Lučenci a Dolnom Kubíne k nemu pristúpia od utorka (30. 11.) a v Banskej Bystrici od stredy (1. 12.). 

Strana SaS si naďalej nemyslí, že by sa školy mali plošne zatvárať. Argumentuje tým, že 82 percent škôl učí prezenčne. SaS vraj bude trvať na zachovaní regionálneho princípu.

škola
Zdroj: TASR

Navrátilci z 10 krajín musia ísť do povinnej karantény

Od stredy 1. decembra 2021 po príchode na Slovensko sa bude povinná karanténa bez ohľadu na očkovanie a prekonanie COVID-19 týkať všetkých osôb, ktoré za posledných 14 dní navštívili Juhoafrickú republiku, Botswanu, Namíbiu, Lesotho, Eswatini, Mozambik, Zimbabwe, Izrael, Hongkong, Seychely.

Karanténa sa v prípade bezpríznakového priebehu končí bez absolvovania testu dovŕšením 14. dňa po vstupe na územie Slovenska alebo v prípade testovania po získaní dvoch negatívnych výsledkov RT-PCR testu, pričom prvý test je možné absolvovať najskôr na prvý deň po príchode a druhý na ôsmy deň po príchode.

Štátna karanténa
Zdroj: TASR/Vladimír Benko/MV SR

Slovenského kňaza obvinili zo sexuálneho obťažovania

Kňaz Ladislav, ktorý slúžil ako farár vo viacerých farnostiach, čelí dvom obvineniam zo sexuálneho zneužívania detí. Zneužívanie vraj trvalo tri roky. Kňaz Ladislav si podľa Denníka N hľadal obete online a zneužíval ich s prísľubom, že pomôže ich dušiam. Kňaz svoje správanie ospravedlňoval tým, že chlapcom pomáha dospieť. Tvrdil, že to robí z lásky, a preto je to v poriadku. Lásku dospelého muža k dieťaťu označil za normálnu vec. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Michal Svítok

Instagramový post dňa: Známe osobnosti si pripomínajú Virgila

Mnohé známe osobnosti sa prostredníctvom Instagramu lúčia s jedným z najuznávanejších módnych dizajnérov na svete. Virgil Abloh zomrel vo veku 41 rokov, podľahol agresívnemu druhu rakoviny. Bol zakladateľ značky Off-White a počas posledných troch rokov pracoval ako kreatívny riaditeľ pre značku Louis Vuitton. Raper Tyler the Creator spomína na Virgila ako na človeka, ktorý bol v každej situácii ochotný pomôcť svojim známym a podporoval ich. Kanye West už avizoval, že si dizajnéra uctí v rámci svojej série Sunday Service. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tyler, The Creator (@feliciathegoat)

Domov
Zdieľať
Diskusia