Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2021, 22:40
Čas čítania 0:39
Ivan Koribanič

Lionel Messi sa stal najlepším futbalistom sveta za rok 2021. Zlatú loptu vyhral siedmykrát

Lionel Messi sa stal najlepším futbalistom sveta za rok 2021. Zlatú loptu vyhral siedmykrát
Zdroj: Getty Images/John Berry
ŠPORT FUTBAL ZLATÁ LOPTA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Minulý rok pre pandémiu nezískal Zlatú loptu nikto. Tentoraz vyhral Argentínčan Lionel Messi.

Hráč francúzskeho PSG strelil za uplynulý rok 41 gólov a pridal 17 asistencií. Z kolektívnych ocenení vyhral premiérovo Copa América za Argentínu a s Barcelonou získal Copa del Rey. Lionel Messi vyhral už siedmu Zlatú loptu. Ocenenie mu odovzdal jeho bývalý spoluhráč a dobrý kamarát Luis Suárez.

Zlatá lopta je ocenenie pre najlepšieho hráča planéty. O víťazovi rozhoduje vyše 120 novinárov z celého sveta, ktorí udeľujú hlasy jednotlivým futbalistom. Ten, ktorý ich získa najviac, vyhrá Zlatú loptu. Tohtoročný galavečer bol v Paríži.


Lionel messi
Zdroj: twitter.com/reprofoto


Druhý skončil útočník Robert Lewandowski. Za uplynulých 12 mesiacov nastrieľal 53 gólov a pridal 10 asistencií. Súčet ukazovateľov je z klubovej úrovne (Bayern Mníchov) a reprezentačnej (Poľsko). Z kolektívnych úspechov dokázal vyhrať titul v bundeslige, majstrovstvá sveta klubov a nemecký Superpohár.

Desiatym najlepším hráčom sveta je brankár Gigi Donnarumma, 9. miesto patrí Kylianovi Mbappému, 8. miesto obsadil Kevin De Bruyne, 7. skončil Mohamed Salah a pomerne vysoko sa umiestnil Cristiano Ronaldo – až na 6. mieste. Piate miesto patrí Kantému, 4. je Karim Benzema a 3. Jorginho.

Domov
Zdieľať
Diskusia