Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2021 o 17:20
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová TASR

Mikas vyzval regionálnych hygienikov na plošné zatváranie škôl, ak je situácia alarmujúca

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Ak bude situácia alarmujúca, regionálny úrad verejného zdravotníctva by mal školy zatvoriť, vraví Ján Mikas.

Hlavný hygienik Ján Mikas vyzval všetkých 36 regionálnych úradov verejného zdravotníctva, aby v prípade alarmujúcej situácie v regióne uzatvárali školy. Informovala o tom hovorkyňa úradu verejného zdravotníctva Daša Račková. K tomuto kroku už pristúpili dva úrady v Rožňave a vo Vranove nad Topľou, kde budú školy od pondelka 29. novembra zatvorené.

Školy počas lockdownu

Viaceré regionálne úrady podľa Račkovej požiadali o zvolanie regionálnych krízových štábov, pandemických komisií či bezpečnostných rád, na ktorých sa bude epidemická situácia podrobne preberať. Ich hlavnou témou bude plošné zatváranie škôl, pri ktorom majú plnú podporu hlavného hygienika.

Hoci od štvrtka 25. novembra platí na Slovensku lockdown, školy ostali otvorené. Od pondelka sa zatvoria len základné umelecké školy, centrá voľného času, jazykové školy, prerušia sa krúžky a mimoškolské aktivity. Minister školstva Branislav Gröhling za otvorené školy bojoval napriek tomu, že odborníci ich odporúčali zavrieť. 

Dáta, ktorými ministerstvo disponuje, kontinuálne potvrdzujú, že školy nie sú ohniskami infekcie. Minister sa obáva, že dočasné zatvorenie škôl by sa napokon predlžovalo, čo by malo výrazne negatívny vplyv na vzdelanie detí, ale aj na ich duševnú a sociálnu pohodu.

Domov
Zdieľať
Diskusia