Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. septembra 2021, 12:28
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Prezidentka Zuzana Čaputová v kroji: Chcem sa poďakovať každému, kto uchováva náš krásny slovenský folklór

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Hlava štátu zverejnila fotografiu v ľudovom kroji a poďakovala sa autorke Danke Tropekovej.

Prezidentka Zuzana Čaputová prostredníctvom Instagramu podporila ľudový folklór na Slovensku. Obliekla sa do tradičného kroja a poďakovala nielen jeho autorke, ale každému, kto svojou prácou prispieva k uchovaniu slovenského folklóru. 

Autorkou kroja pre hlavu štátu je Danka Tropeková z Oravskej Polhory. „Pani Danka sa k šitiu krojov dostala pred desiatimi rokmi úplnou náhodou – vďaka svojej dcére, ktorá sa začala venovať folklóru. Keďže potrebovala vlastný kroj, rozhodla sa, že jej ho ušije sama,“ opisuje prezidentka Čaputová na sociálnej sieti príbeh talentovanej autorky. Dnes už pani Danka vyšíva na kroje vlastné prvky a ornamenty a každý jeden kroj je jedinečný. 

 

Zuzana Čaputová dostala kroj ako dar počas pracovnej cesty. „Brúcnik je pre mňa nielen pekným darčekom, ktorým ma potešili Oravčania na mojej nedávnej pracovnej ceste, ale najmä zhmotnenou spomienkou na pracovitých a vytrvalých ľudí z tohto regiónu,“ skonštatovala Zuzana Čaputová.

Hlava štátu sa síce s krajčírkou nestretla, ale splnila svoj sľub a pridala fotografiu, ktorá má na Instagrame obrovský úspech. Desaťtisíc pozitívnych reakcií nazbierala za prvých 15 minút.  

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia