Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2021, 8:21
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Slovenský policajt vyškolil demonštranta: Vieš, prečo si vôbec tu? Hulákaš na celú ulicu, ale netušíš, o čom je protest

NEWS PROTEST
Uložiť Uložené

Slovenský policajt sa postavil demonštrantom. Jednému v priamom prenose ukázal, že nemá ani základné argumenty.

Video zo zatiaľ posledného protestu v Bratislave zachytáva dialóg medzi mestským policajtom a jedným z protestujúcich. Policajt reaguje na pokriky mladšieho muža, ktorý by chcel vyzliecť príslušníkov polície z uniforiem. Demonštrant najprv nechcel odpovedať na otázku, koľko má rokov, následne nemal jasno ani v tom, prečo na proteste vôbec je. 

„Vieš, za čo tu vôbec si? Povedz im to všetkým, ktorí sú tu s tebou. Hulákaš tu na celú ulicu, ale netušíš, prečo si tu,“ povedal policajt protestujúcemu Slovákovi, ktorý bol už na prvý pohľad veľmi zaskočený. Aj keď odpovedal, že prišiel bojovať „za naše deti“, policajt ho pohotovo schladil slovami, že deti zjavne nemá.  

Demonštranti v Bratislave počas stredy agresívne útočili na policajtov, kričali na nich a snažili sa im dať dole prilby.

Polícia musela po prvom konflikte použiť slzotvorný plyn proti časti demonštrantov, ktorí blokovali cesty na Hodžovom námestí v Bratislave a správali sa agresívne. Došlo aj k potýčkam medzi demonštrujúcimi a políciou. Pri jednej z nich polícia v sebaobrane zakročila a použila pelendreky.

Odporúčané
VIDEO: Toto predchádzalo potýčke s Matovičom na proteste za práva transrodových ľudí. Pokojný pochod odrazu narušil konflikt VIDEO: Toto predchádzalo potýčke s Matovičom na proteste za práva transrodových ľudí. Pokojný pochod odrazu narušil konflikt 3. mája 2023, 14:01

Celkovo zadržali štyri osoby, ktoré sa dopúšťali protiprávneho konania. Na mieste bolo pripravené aj vodné delo, ktoré však nepoužili. Ťažkoodenci zasiahli v momente, keď bolo treba vytláčať protestujúcich ľudí z ciest, ktoré blokovali. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia