Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2021, 9:53
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Mičovský sa pustil do Matoviča: Nerozumiem, že prehliadaš, ako nový minister klamstvami rozpustil protikorupčnú jednotku

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Bývalému ministrovi za OĽaNO sa nepáči nové vedenie rezortu pôdohospodárstva.

Bývalý minister pôdohospodárstva Ján Mičovský podal demisiu po tom, čo sa v jeho rezorte prevalila korupčná kauza. Nominantka OĽaNO sa údajne neskôr k braniu úplatkov priznala. Mičovskému sa však nepáči konanie jeho nástupcu Samuela Vlčana, a tak napísal otvorený list Igorovi Matovičovi ako predsedovi hnutia, ktoré má po voľbách v roku 2020 na post ministra pôdohospodárstva nárok.

Píše v ňom, že stratil idéaly, ktoré mal, keď išiel na kandidátke OĽaNO do politiky. Uvádza aj niekoľko konkrétnych dôvodov, prečo si myslí, že Vlčan nie je dobrým ministrom. Ide najmä o personálne zmeny v rezorte, ktoré Mičovský označuje za neopodstatnené. 

„Pracovníci protikorupčného oddelenia, ktoré som vytvoril pod vedením osvedčeného kolegu z bývalých vyšetrovateľov NAKA, boli za použitia klamstva prepustení. Išlo pritom o skúsených profesionálov, výsledkom náročnej práce ktorých boli detailne spracované trestné oznámenia mapujúce rezortné zločiny,“ píše Mičovský.

Domov
Zdieľať
Diskusia