Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2021, 15:15
Čas čítania 1:25
Ema Stanovská TASR

AKTUALIZOVANÉ: Pred parlamentom pribudli ďalší demonštrujúci, odmietajú očkovanie a žiadajú demisiu vlády

NEWS KORONAVÍRUS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pri mikrofóne sa striedajú viacerí rečníci, najmä z ĽSNS či z mimoparlamentného hnutia Republika. Na policajtov kričia „Gestapo“ a vyzývajú ich, aby sa pridali k demonštrácii.

Pred Národnou radou v Bratislave pokračuje protest proti opatreniam v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. V sobotu dopoludnia prišli demonštrovať stovky ľudí. Vstup do budovy strážia desiatky policajných ťažkoodencov.

Pri mikrofóne pred demonštrujúcim davom sa strieda viacero rečníkov. Hovoria o národnom povstaní, o boji za právo a slobodu, žiadajú demisiu vlády a predčasné parlamentné voľby. Odmietajú očkovanie proti ochoreniu covid-19 i testovanie na ochorenie. Pandémiu nového koronavírusu označujú za podvod. Medzi protestujúcimi sú mladí i starší ľudia a takisto deti. Informovalo o tom TASR.

Často sa obracajú na stojacich policajtov s výzvou, aby sa pridali k demonštrácii, niektorí im aj nadávajú a vyhrážajú sa im, pýtajú si od nich identifikačné údaje. Keď polícia posilňovala stráž v okolí parlamentu, kričali „Gestapo“. Pred dav pravidelne chodia viacerí opoziční poslanci, najmä z ĽSNS či z mimoparlamentného hnutia Republika.

Napätie sa na chvíľu vyostrilo, keď niekto z davu hodil do policajtov fľaše. Samotní rečníci vyzvali prítomných, aby do policajtov nič nehádzali. Konflikty sa na mieste snaží riešiť aj policajný antikonfliktný tím.

Sme rodina bude hlasovať proti návrhu

Poslanci Národnej rady dnes rokujú o vládnej novele, ktorá by mala pri tvorbe protipandemických opatrení prihliadať na digitálny covid preukaz a zvýhodňovať zaočkovaných. Diskusia sa však neskončila ani do plánovaného hlasovania, ktoré malo byť o jedenástej hodine doobeda.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022, 12:00

Portál Aktuality.sk informoval, že ani ostatné rokovanie koaličných lídrov s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským neprinieslo prelom v rokovaní. Sme rodina je naďalej pripravená hlasovať proti jeho návrhu. Poslanec OĽaNO Erik Ňarjaš chce predniesť pozmeňujúci návrh, ktorý by podľa neho mohol presvedčiť aj niektorých poslancov strany Sme rodina, aby iniciatívu šéfa rezortu zdravotníctva podporili.

Predseda parlamentu Boris Kollár prerušil pred dvoma hodinami rokovanie. Poslancov požiadal o súhlas, aby mohol ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského vystriedať iný člen vlády, pretože ho potrebovali na inom rokovaní.

Do diskusie k vládnej novele je prihlásených ešte desať poslancov ústne. Podľa rokovacieho poriadku je dĺžka ich rečníckeho času desať minút. Poslanci môžu na každého rečníka reagovať faktickými poznámkami, jedna môže trvať maximálne dve minúty.

Návrh je zatiaľ v prvom čítaní. O právnej norme budú hlasovať ihneď po jej prerokovaní a po prerokovaní ďalšieho návrhu, o ktorom NR SR rokuje v skrátenom legislatívnom konaní.

PROTESTprotestprotestprotest
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia