Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2021, 16:41
Čas čítania 1:18
Dominik Vetrák

Epický trailer na sci-fi Duna budeš sledovať s otvorenými ústami. Pozeráme sa na film roka?

Epický trailer na sci-fi Duna budeš sledovať s otvorenými ústami. Pozeráme sa na film roka?
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY DUNA
Uložiť Uložené

Dunu uvidíme v kinách už o 3 mesiace.

Warner Bros. po necelom roku prichádza s ďalším trailerom pre Dunu. Októbrovú kinopremiéru už, zdá sa, nič neohrozí, a tak sa pomaly môže začať s masívnou reklamnou kampaňou. Mnohým však bude stačiť dnešný trailer, ktorý je viac než dostatočným lákadlom. 

Hlavnou postavou bude Paul Atreides v podaní Timothéeho Chalameta. Rebecca Ferguson si zahrá jeho matku Lady Jessicu. Atreides sa s rodinou bude sťahovať z domovskej planéty Caladan na planétu Arrakis, ktorú získali ako dedičstvo. Arrakis je domovom najvzácnejšieho zdroja vo vesmíre, nadľudskej drogy menom Spice. Noví majitelia planéty si okamžite nájdu rivalov a nepriateľov.

Odporúčané
Úžasný seriál Ted Lasso rozosmeje aj najväčšieho pesimistu a tvrďasa. Zamiluješ si postavy aj ich príležitostný sex Úžasný seriál Ted Lasso rozosmeje aj najväčšieho pesimistu a tvrďasa. Zamiluješ si postavy aj ich príležitostný sex 20. júla 2021, 10:30

 
Okrem Timothéeho Chalameta a Rebeccy Ferguson uvidíme aj hercov a herečky ako Jason Momoa, Zendaya, Stellan Skarsgard, Oscar Isaac, Javier Bardem, Josh Brolin, Dave Bautista a ďalších.

O scenár sa postaral Eric Roth (A Star is Born, Benjamin Button) a kameru mal na starosti Greig Fraser (Lion, Rogue One: A Star Wars Story, Zero Dark Thirty). Soundtrack zložil geniálny Hans Zimmer. 

Kanadský režisér Dennis Villeneuve si nevyberá jednoduché projekty. Po Arrival a Blade Runner 2049 sa pustil do filmového spracovania knihy Duna od Franka Herberta, o ktorej sa tvrdilo, že je nesfilmovateľná. Podľa doterajších trailerov to však vyzerá tak, že by sa to Villeneuvovi mohlo podariť.

Jeho Duna totiž vyzerá absolútne famózne a každý jeden záber z trailera v nás vyvoláva pocit, že sa pozeráme na film roka. Audiovizuálna stránka je ohromujúca a dokonca aj Jason Momoa vyzerá v tomto filme ako schopný herec.

Odporúčané
Sleduj nádherné plagáty pre veľkolepé sci-fi Duna. Premiéra v Benátkach sa už blíži Sleduj nádherné plagáty pre veľkolepé sci-fi Duna. Premiéra v Benátkach sa už blíži 20. júla 2021, 12:24

Je nepochybné, že natočiť a dokončiť tento projekt bolo nesmierne drahé, keďže sa dočkáme aj obrovských blockbusterových scén plných výbuchov a obrovských príšer. Vyše 3-minútový trailer je plný skvelých záberov, ktoré na premiéru nalákajú každého pochybovača a my zo snímky odmietame až do premiéry vidieť viac. Spoločne sa teda tešme na 22. október, keď sa Duna dostane do kín a na HBO Max. 

Pevne veríme, že snímka bude kasovo úspešná, inak sa nedočkáme pokračovania. Príbeh Duny totiž režisér rozdelil do dvoch filmov, takže ak chceš vedieť, ako sa to skončí, vyraz do kina.

Domov
Zdieľať
Diskusia