Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2021, 9:43
Čas čítania 0:27
Tímea Krauszová TASR

SHMÚ varuje pred búrkami vo viacerých krajoch. Sprevádzať ich bude silný vietor, hrozia škody na majetku

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Po horúcich dňoch prichádza daždivé počasie.

Mobil, kľúče, rúško a dáždnik. To sú veci, ktoré si v piatok určite nezabudni doma.

Počas dnešného dňa sa totiž môžu na väčšine územia Slovenska objaviť búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahy prvého stupňa. SHMÚ o tom informuje na svojej stránke.

Odporúčané
Väčšinu najočakávanejších filmov a seriálov v júli uvidíš na Netflixe. Oplatí sa vôbec platiť si iné streamingové platformy? Väčšinu najočakávanejších filmov a seriálov v júli uvidíš na Netflixe. Oplatí sa vôbec platiť si iné streamingové platformy? 1. júla 2021, 16:30

Môžu nastať aj škody na majetku

Varovanie pred búrkami platí až do ôsmej večer, pričom upozornenie platí pre Banskobystrický, Košický, Prešovský a Žilinský kraj. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu nárazy vetra dosahovať rýchlosť až 85 km/h.


„Intenzita sprievodných javov je v danom ročnom období a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozorňujú meteorológovia. Pri búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia