Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. júna 2021, 22:32
Čas čítania 0:36
Kamila Šebestová TASR

Rekordné teploty v Kanade si vyžiadali desiatky mŕtvych

Rekordné teploty v Kanade si vyžiadali desiatky mŕtvych
Zdroj: Michael Brown/Getty Images
NEWS KANADA POČASIE
Uložiť Uložené

Okrem koronavírusu krajinu trápia rekordné horúčavy. Chladiace centrá sú preplnené.

Obyvateľov Kanady trápia rekordné teploty. V provincii Britská Kolumbia namerali takmer 50 stupňov. Išlo o najvyššiu teplotu, akú kedy zaznamenali. Preplnené sú aj chladiace centrá.

Vo vlne neobvyklých horúčav zomrelo v oblasti kanadského mesta Vancouver aspoň 68 ľudí.  Väčšina mŕtvych za posledných 24 hodín boli podľa kanadskej polície seniori alebo ľudia so zdravotnými ťažkosťami. Postupne pribúdajú ďalšie úmrtia, väčšinou zapríčinené horúčavou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nathan Howard (@nathanhowardphoto)

Vedci spaľujúcu horúčavu pripisujú výbežku vysokému tlaku vzduchu. Ten v kanadskom regióne zadržiava horúci vzduch. Úrad kanadskej vlády vydal varovanie. „Zdĺhavá, nebezpečná a historická vlna horúčav bude trvať celý tento týždeň,“ vyhlásil úrad Enviroment Canada.

Pridala sa k nemu aj americká Národná meteorologická služba, ktorá vyzýva ľudí, aby sa zdržiavali v budovách s klimatizáciou, vyhýbali sa namáhavým aktivitám vonku, pili veľa vody a kontrolovali svojich blízkych. 

Horúčavy sú totiž problémom aj na severe Ameriky. V štátoch Oregon a Washington zatiaľ teplota dosiahla najvyššiu hodnotu od 40. rokov minulého storočia. V Portlande namerali 46,1 stupňa Celzia, v Seattli 42,2 stupňa Celzia. 

Odporúčané
Aktualizované: Nový cestovateľský semafor: bez očkovania natvrdo na 14 dní do karantény, s očkovaním slobodný návrat z dovolenky Aktualizované: Nový cestovateľský semafor: bez očkovania natvrdo na 14 dní do karantény, s očkovaním slobodný návrat z dovolenky 30. júna 2021, 12:41
Domov
Zdieľať
Diskusia