Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2016, 12:43
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

V ich krajine ebola zabila 11-tisíc ľudí. Škola im avšak pomohla chrániť sa a prežiť (Video)

ZAUJÍMAVOSTI VIDEO
Uložiť Uložené

Aktuálna spoločná kampaň organizácie UNICEF a EÚ #EmergencyLessons pokračuje ďalšími videami. So svojím príbehom sa podelil aj tanečník Jaro Bekr.

Momentálne si všetci užívame letné prázdniny a mnohí z vás na školu v týchto dňoch ani nepomyslia. V septembri sa školské brány opäť otvoria a študenti tak znova zasadnú do školských lavíc, aby nabrali nové vedomosti. No v niektorých krajinách sveta, najmä tých, ktoré sú postihnuté krízou, sa tamojšie deti na školu pozerajú úplne inak. Škola pre nich predstavuje miesto, kde sa cítia v bezpečí a kde dostávajú informácie dôležité doslova k prežitiu. V týchto krajinách je potrebné podporovať školy a vzdelávanie, na čo poukazuje aktuálna spoločná kampaň organizácie UNICEF a EÚ. V rámci kampane organizácia zverejnila ďalšie zo série videí s názvom #EmergencyLessons. Video poukazuje na školu ako na miesto, kde sa deti cítia v bezpečí a dostávajú informácie dôležité pre ich prežitie a ochranu pred nebezpečnými ochoreniami. Jeho medzinárodná časť vznikla v škole v africkej Guinei, ktorá je súčasťou západnej Afriky, kde od roku 2014 zomrelo viac než 11-tisíc ľudí na ebolu.

Video:  Pre dievčatá Mah a Adamah z mesta Forecariah v africkej Guinei škola znamená prežitie

Na Slovensku je ambasádorom kampane tanečník Jaro Bekr. V aktuálnom videu tanečník s úsmevom spomína na svoje školské prestávky: „Cez prestávky sme sa v škole ohadzovali vreckami od mlieka a pre nás to bola neskutočná zábava.“ Zároveň však dodáva, že: „radosť a zábava k deťom patria a niekoľko násobne viac patria do škôl v konfliktných oblastiach, aby deti nezabudli na to, že sú deťmi a nemuseli neustále myslieť na to, čo sa deje okolo nich.

Video: Jaro Bekr o svojej obľúbenej školskej aktivite

Aké aktivity v tejto dobe fičia cez prestávku medzi tvojími spolužiakmi? Podeľ sa o svoj názor v komentároch pod článkom.

Späť
Zdieľať
Diskusia