Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2015, 16:27
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Najočakávanejšie a graficky najvymakanejšie hry roka 2016

TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY
Uložiť Uložené

Vybrali sme pre vás 20 najočakávanejších herných titulov pre rok 2016. Našli ste si medzi nimi aj vy svojho favorita?

Úvod tohto článku nebude ničím výnimočný, pretože podobne zameraných príspevkov nájdete na webe nespočetné množstvo a s blížiacim sa koncom roka tých NAJ posledného a NAJ prichádzajúceho roka len pribudne. Už podľa názvu ste si určite domysleli, o čom bude tento. Bohužiaľ, nehral som všetky očakávané ani pozitívne hodnotené hry v tomto roku, takže vytvárať rebríček tých naj by bolo nezmyselné a ničím nepodložené. Tak sa zameriame na rok 2016 a prinášame vám celkom 20 veľkých titulov, z ktorých minimálne o 15 z nich počul úplne každý. Ak nie, pravdepodobne tento článok čítate kvôli fráze graficky najvymakanejšie. Obkecávať to viac nemusíme, textu bude dosť, poďme teda na prvú desiatku z 20 najočakávenejších titulov roka 2016. 

1. Uncharted 4 - 18. marec 2016 (PS4)
Nebudeme chodiť okolo horúcej kaše, Uncharted je na prvom mieste preto, lebo väčšine v spojitosti s najočakávanejšou hrou roka 2016 napadne Uncharted 4 ako prvý. Geniálny storytelling, aj keď miestami s klišé aspektmi, sa nám vyrozprával cez úžasné cutscény a hrateľné prostredie prostredníctvom pohybov pier a tiel skvele napísaných postáv. Zábavná hrateľnosť, množstvo úžasných momentov, aké poskytuje hráčom len táto séria a množstvo ďalšieho obsahu a tých najzákladnejších superlatívov, akými sa môže táto séria pýšiť, sa nielenže spojí, ale ešte aj vylepší pre 4., pravdepodobne záverečnú časť príbehu o Drakeovi. Podľa gameplay trailerov nás čaká neuveriteľný herný zážitok, aj keď zápletka je asi znova extrémne klišoidná a bojím sa, že každý z nás si už domyslel, ako to bude s Drakeovým bratom. Viac sa rozkecávať ale nemôžeme, to si necháme na preview. 


2. Dishonored 2 - jar/leto 2016 (PC, PS4, Xbox One)
Pokračovanie úspešnej, kvalitnej a hráčmi milovanej stealth akcie s okúzľujúcim steampunkovým prostredím, náročným gameplayom (ak ste ho hrali tak, ako sa hrať mal), skvelým level designom, vizuálom, chytľavou a zároveň nesmierne zábavnou hrateľnosťou mal doraziť oveľa skôr. Aspoň tak by si to želali všetci hráči. Na tohtoročnej E3 došlo k oficiálnemu teaserovému oznámeniu, no a dostali sme aj pár základných informácií. Vráti sa Corvo, hlavný predstaviteľ z jednotky, no hrať budeme môcť aj za princeznú, ktorú sme zachraňovali. Samozrejme, dosť vyrástla, a nielenže už aj vyzerá ako žena, je už aj oveľa schopnejšia. Obe postavy pritom prinesú do hry vlastné elementy spôsobu hrania. 


3. Doom - jar 2016 (PC, PS4, Xbox One)

Atmosféra prvých trailerov a gameplayov bola skvelá, variabilita zbraní a brutálnosť potešili, rovnako ako absencia autohealingu, a teda potreby dopĺňania života, no boli tu veci, ktorými ma Doom nepotešil. Gameplay totiž vyzerá stereotypne, hra ako taká neponúka nič inovatívne, no a aj multiplayer skôr vyzerá ako zmes Titanfallu a Halo. Reinkarnácia série sa pravdepodobne bude páčiť milovníkom značky a určite si nájde aj pár nových hráčov.


4. Homefront: Revolution - 2016 (PC, PS4, Xbox One) 

Pred 4 rokmi vyšlo pod hlavičkou THQ akčné FPS Homefront, ktoré nám ukázalo USA okupované Severnou Kóreou. Po krachu THQ sa značky chopil Crytek, ktorý taktiež prišiel do finančných problémov, a tak Homefront odkúpil Deep Silver a značná časť vývojárov z Cryteku sa presunula práve do novovytvoreného štúdia Dambuster. Nejde o remake, ide o celkom novú hru. Dočkáme sa poriadneho vizuálnu s prepracovanými textúrami, azda kvalitného príbehu, no hlavne nelinárneho priebehu hrou. Mapa bude rozdelená do dvoch oblastí. V jednej bude prebiehať odboj, v druhej budú žiť ľudia pod diktatúrou nepriateľov. Vašou úlohou bude pomôcť rebelom vrátiť ľuďom slobodu.

5. Tom Clancy’s The Division - 8. marec 2016 (PC, PS4, Xbox One)
Jedna z najkrajších a najokulahodiacich prezentácií bola určite tá pre The Division od Ubisoftu. Reveal trailer na E3 každému odpálil zadky svojou technickou prepracovanosťou, nádhernou grafikou, množstvom gadgetov, detailným New Yorkom, atraktívnym príbehom, respektíve situáciou na planéte a množstvom detailov, o aké sme v hrách vždy stáli. Titul sa ale odhalil príliš skoro, celkový buzz už medzičasom zvädol, Ubisoft hru výrazne downgradol a navyše ide o primárne multiplayerový titul, takže sa nejakého výrazného príbehu asi nedočkáme, nehovoriac o tom, že bez dobrých spoluhráčov bude táto hra azda len z polovice taká kvalitná a zábavná, ako jej to jej potenciál umožňuje. Stále však ide o veľmi očakávaný titul plný množstva herných možností, ktoré stoja za preskúmanie. A stále to vyzerá veľmi dobre aj na pohľad. 

6. Quantum Break - 5. apríl 2016 (Xbox One)
Niekoľkokrát odložená hra od Remedy taktiež doplatila na nekonečné čakanie na release. Predstavenie hry bolo úžasné, zase raz sme zostali s otvorenou pusou, no prišlo zdĺhavé ticho, šeredne málo nových záberov a informácií, pár odkladov a hráči sa jednoducho zamerali na iné tituly. Quantum Break je ale späť, má pár mesiacov do vydania a každý je ním nadšený. Či dokáže naplniť svoj potenciál je otázne, no gameplay založený ovládaní času ponúka množstvo zábavy a dychberúcich nascriptovaných momentov. 

7. ReCore - jar 2016 (Xbox One)
Exkluzivita pre Xboxákov nás zavedie do sveta, kde sme jedni z posledných ľudí, ktorí prežili. Zatiaľ nevieme, čo sa stalo, ani v akej situácii sa svet okolo nás bude nachádzať, vieme však, že hlavná hrdinka sa spriatelí s akousi entitou, ktorá svoju energiu dokáže vniesť do akéhokoľvek predmetu a oživiť ho (čiže niečo ako ten z dymu v Hellboyovi). Väčšinou na seba ale preberá podobu psa. Budeme tak vo dvojici bojovať proti nástrahám života a snažiť sa neumrieť. Niektoré takéto duše vám budú chcieť pomôcť, iné vám pôjdu po krku. Nič bližšie však nevieme. 

8. Batman (Telltale Games) - 2016

Po The Walking Dead, Tales from the Borderlands a Game of Thrones tak pôjde o ďalšiu mimoriadne očakávanú interaktívnu akciu plnú napätia a zábavy. Hra vyjde budúci rok, pravdepodobne, na PC, Mac a obe generácie konzol. Zatiaľ žiaľ nevieme nič viac, no to by sa v nasledujúcich mesiacoch malo zmeniť. 

9. Deus Ex: Mankind Divided - 23. august 2016 (PC, PS4, Xbox One)
Príbeh nás zavedie dva roky po udalostiach Human Revolution, znova si zahráme za Jensena a znova dostane pár upgradov, ktoré mu pomôžu bojovať proti novej hrozbe. Po úmrtí miliónov ľudí sa každý bojí augmentovaných jedincov, čo má za následok teroristické útoky a postupnú paniku. Jensen sa proti tomu stavia a tak sa dostane aj do paľby dvoch strán. Podľa trailerov pôjde o klasický Deus Ex. Vývojári nebudú vychádzať zo zabehnutých koľají a rozhodne nemajú v pláne svojich fanúšikov a hráčov sklamať. Akčná FPS by mala ponúknuť kvalitný príbeh, kyberpunkové prostredie plné nebezpečenstva a nepriateľov hodných zabitia. 

10. Horizon Zero Dawn - 2016 (PS4)
Autori Killzone prišli s open-world futuristickou akciou nového sveta, ktorý opustila stará civilizácia a je na nás, aby sme zistili, čo sa stalo s miestom, po ktorom teraz kráčajú robotické dinosaury. Hlavná hrdinka sa volá Aloa, je žena, používa luk a je skúsená v boji, takže si s ňou užijeme hromadu akcie. O príbehu sa nevie nič, spoľahlivo sa drží pod rúškom tajomstva, a to mnohým asi veľmi vyhovuje. Pôjde o RPG so stromom schopností, viacerými možnosťami, ako priviesť svojho súpera k zemi a taktiež sa môžeme tešiť na skutočne veľký open-world, po ktorom sa budeme môcť pohybovať aj rýchlo, i keď nám autori zatiaľ neprezradili, ako presne. Vydanie očakávam na jeseň. 


Predstavili sme vám prvú desiatku titulov, na ktoré sa môžeme v roku 2016 tešiť. Čaká nás teda ďalších 10, plus pár indie bonusov, o ktorých si povieme pár viet, dovtedy môžete hádať, čo sme si pre vás pripravili. Nejaké 2-3 týždne vás ale udržíme v napätí, ak dovolíte. V ankete sa môžete vyjadriť, ktorý titul z vyššie spomínaných očakávate najviac vy, aj keď už asi všetci poznáme výsledok dopredu. 

Bonus: Ratchet and Clank - 14. apríl 2016 (PS4)

Pôvodne malo ísť o remaster prvého dielu na PS2 z roku 2002. Nakoniec sa ale vývojári z Insomniac Games rozhodli vypracovať celkom novú hru založenú na herných mechanizmoch originálneho diela. Vylepšená bola grafika, snímkovanie, textúry, detaily, pridalo sa väčšie rozlíšenie, no a tešiť sa môžeme na novú hrateľnosť pre Clanka, nové zbrane, levely a tak ďalej.

Zvyšnú desiatku s bonusom a očakávanými indie titulmi si predstavíme nabudúce. Neviem ešte, kedy presne to bude, no už teraz sa môžete tešiť na mnoho skvelých a zaujímavých titulov, na ktoré ste možno medzičasom už aj zabudli, no my vám ich opäť pripomenieme a taktiež si o nich povieme nejakých pár nových informácií. Pevne verím, že sa dovtedy aj objavia nejaké nové gameplay videá, že, Mafia?

Anketa:
Na ktorú z týchto hier sa tešíte najviac vy?
Uncharted 4: A Thief’s End
Horizon Zero Dawn
Ratchet and Clank
The Division
Dishonored 2
Doom
ReCore
Deus Ex: Mankind Divided
Batman
Quantum Break
Homefront: Revolution
Uncharted 4: A Thief’s End
32 %
971 Hlasov
Horizon Zero Dawn
7 %
203 Hlasov
Ratchet and Clank
5 %
165 Hlasov
The Division
16 %
489 Hlasov
Dishonored 2
12 %
379 Hlasov
Doom
9 %
274 Hlasov
ReCore
2 %
50 Hlasov
Deus Ex: Mankind Divided
5 %
138 Hlasov
Batman
6 %
187 Hlasov
Quantum Break
3 %
82 Hlasov
Homefront: Revolution
4 %
111 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia