Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2021, 21:23
Čas čítania 1:30
Kamila Šebestová

Davida Dobrika bývalý kolega obvinil z toho, že ho mohol zabiť. Po kauze so znásilnením sa americký milionár musí znovu obhajovať

NEWS
Uložiť Uložené

Spravil som chybu, lebo som zabudol, že bager šoféruje najväčší idiot, akého poznám, opisuje kaskadér Jeff Wittek incident s Davidom Dobrikom.

Úspešný americký youtuber so slovenskými koreňmi má v poslednom období jeden problém za druhým. Najskôr sa musel popasovať s obvinením svojho pracovného tímu Vlog Squad zo znásilnenia, po ktorom s ním sponzori nechceli spolupracovať. Teraz ho bývalý člen jeho videotímu Jeff Wittek obvinil, že ho skoro zabil.

Obvinenie člena skupiny Vlog Squad zo znásilnenia prišlo po osudovom rozhovore s mladou ženou pre magazín Insider. V interview povedala, že po tom, čo prišla Davidovi Dobrikovi pomôcť s produkciou nového videa, ju členovia Vlog Squadu opili a jeden z nich ju znásilnil. Nebola však pri vedomí a so sexom s Dominykasom Zeglaitisom preto nemohla súhlasiť.

David po tejto kauze z Vlog Squadu odišiel a pridal video, v ktorom hovorí o dôležitosti súhlasu oboch strán pri sexe, no ani to jeho PR úplne nepomohlo.

Odporúčané
Davidovi Dobrikovi po obvineniach zo znásilnenia YouTube zrušil speňaženie videí. Firmy s ním naďalej rušia zmluvy Davidovi Dobrikovi po obvineniach zo znásilnenia YouTube zrušil speňaženie videí. Firmy s ním naďalej rušia zmluvy 27. marca 2021, 9:17

Teraz však prehovoril aj bývalý člen jeho videotímu Jeff Wittek. Zverejnil zábery, podľa ktorých sa v Dobrikovom vlogu nepodaril kaskadérsky kúsok a Jeff Wittek si preto zranil oko. 

V novom videu, ktoré je súčasťou série Toto doma neskúšajte, Jeff Wittek otvorene hovorí o všetkom, čo sa stalo počas spolupráce s Davidom Dobrikom. Vysvetlil, že počas natáčania plánovali presunúť do jazera bager s lanom, aby sa na ňom ľudia mohli hojdať. 

David Dobrik vo videu so svojím typickým entuziazmom komentuje, ako krásne ich kaskadérsky kúsok vyzerá na kamere. Problémy však nastanú, keď jedna z osôb visiacich na lane začne padať. Jeff Wittek vo svojom vlogu hovorí, že po dvadsiatich skokoch z lietadla nerátal s tým, že by sa mu stalo niečo zlé, a tak chcel skúsiť kaskadérsky kúsok sám.

Čo zlé by sa mi mohlo stať, keď som sa hojdal na lane v jazere, ktoré nebolo hlboké ani pol metra? Chytil som lano a snažil som sa o vtipné video. Spravil som chybu, lebo som zabudol, že bager šoféruje najväčší idiot, akého poznám,“ opisuje incident s Davidom Dobrikom.

Vo videu Jeff Wittek zrazu letí smerom ku kamere. V pozadí počuť, ako Dobrik nadáva, a nasleduje krik ostatných účastníkov natáčania. Keď vidia, že trik nevyšiel, utekajú Jeffovi pomôcť.

 
Youtuber pri incidente utrpel vážne zranenia hlavy, na viacerých miestach si poškodil lebku. Na Instagrame zdieľal post, kde vidno stehy a zranenie. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jeff Wittek (@jeff)

Wittekov lekár zdôraznil, že nehoda bola naozaj vážna a youtuber môže byť rád, že žije. Opisoval náročnú operáciu, pri ktorej by aj pri menšom pohybe nesprávnym smerom mohlo dôjsť k poraneniu, ktoré by Wittek nemusel prežiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia