Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. februára 2021, 20:02
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová

V tejto slovenskej obci získaš za účasť na testovaní lístok do tomboly. Vyhrať môžeš vŕtačku, gumáky či respirátor

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Z testovania si v Abranovciach urobili hru, medzi ceny sa dostali aj hrable, gumáky alebo metla.

Na východnom Slovensku premenili obyčajné testovanie na spoločenskú aktivitu. V Abranovciach pripravili tombolu – vstupenkou bolo číslo z testovania a ľudia mohli do tomboly darovať akýkoľvek sponzorský príspevok. Medzi cenami sa tak ocitli hrable, metla, príklepová vŕtačka, gumené čižmy, montérky, respirátory, nádoba na odpad alebo spoločenská hra Človeče, nehnevaj sa. O bizarnej zábavke informovala televízia JOJ.

Každý otestovaný súťaží automaticky

„Tie pravidlá sú tak nastavené, že tí ľudia musia chodiť na to testovanie. Chceli sme si to spríjemniť,“ povedal pre JOJku starosta obce Stanislav Volanský. Medzi výhry patria v podstate veci, ktoré využije každá domácnosť. Do Abranoviec sa už chodia testovať aj ľudia z okolia, napríklad aj z Prešova, v snahe vyhnúť sa dlhým radom. Tombola bola len príjemným spestrením.

Hlavnou cenou však bola prednostná vstupenka na ďalšie testovanie, bez potreby stáť v rade. V tú zrejme dúfala väčšina účastníkov, keďže sa testovať pre pobyt v prírode či dochádzanie do práce budú musieť pravidelne.

Odporúčané
Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) 9. júla 2022, 14:30

Na východnom Slovensku sa celkovo v niektorých obciach darí kreatívne riešiť (prakticky) povinné testovania. Napríklad v Raslaviciach v bardejovskom okrese spustili online kameru, vďaka ktorej ľudia mohli predchádzať státiu v radoch. Podobnú kameru majú aj v Župčanoch, inštalovali ju dobrovoľní hasiči.

Domov
Zdieľať
Diskusia