Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2013 o 0:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Fast & Furious a ich budúcnosť

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Šiesta časť Rýchlych a Zbesilých sa k nám blíži a tak si priblížme, čo na nás Diesel a spol vytiahnu nabudúce.

Fast & Furious a ich budúcnosť

 

Fast & Furious a ich budúcnosť

Rýchlo a Zbesilo 6 sa ešte ani len nedostalo do našich kín, no objavili sa špekulácie o zápletke v prichádzajúcej sedmičke. Režisér Justin Lin zmenil adrenalínom nabité preteky s vytuningovanými autami na elektrizujúcu testosterónovú akciu, no vďakabohu stále plnú áut. Táto kombinácia samozrejme spočiatku vystrašila každého, no po dobrej 4ke a skvelej 5ke láka do kín čoraz viac divákov. Obsadenie Dwayna „The Rocka“ Johnsona do tejto série bolo len vrcholom geniality ázijského režiséra. Nedávno sa objavili informácie prezrádzajúce, že Johnson, alias agent Hobbs, by sa nám mal predstaviť v samostatnom spin-offe už pred F&F 7. Dávnejšie sa ešte plánovalo natáčať šestku a sedmičku paralelne aj kvôli prepojenosti príbehu, avšak z toho padlo a tak mal prísť spin-off už v roku 2010. Teraz sa projekt začal realizovať a sám Johnson sa vyjadril, že samostatného filmu s jeho postavou by sme sa mohli dočkať už v roku 2014. Vidí sa mi to síce časovo aj kvalitatívne nereálne, ale Universal kuje železo za horúca a poriadne sa chce nabaliť. Kedy, a či vôbec sa tohto filmu dočkáme, je ešte otázne a priebežne vás budeme informovať.

Fast & Furious a ich budúcnosť


Po 6tke teda do kín určite príde aj siedma časť a Universal sa rozhodol tlačiť na režiséra Justina Lina tým spôsobom, že mu prikázali zbúchať ju do leta 2014. To sa samozrejme Justinovi nepáčilo a tak štúdiu oznámil, že končí a k sérii sa pri týchto podmienkach nevráti. Prekvapivé? Nie. O Linovi sa totižto vie, že k svojim filmom pristupuje s obrovským nadšením a chce sa o ne postarať ako o svoje deti. Chce si tiež odpočinúť a takto by musel začať s natáčaním už v post-produkcii šestky. Bláznivé? Áno. Nám ostávajú len oči pre plač a oprávnený hnev na Universal, ktorý si takto pokašľal veľmi sľubne vyzerajúci kvalitný film a možno aj ukončenie série. Peniaze sú peniaze, ale mnoho fanúšikov nechce, aby z toho spravili Star Trek. Hon na režisérsku stoličku tak už pravdepodobne začal a kým sa nájde vhodný kandidát, ktorý sa bude musieť zoznámiť s látkou, hercami a dostať sa do sveta Fast & Furious, ubehne určite veľa času. V praxi to znamená, že film aj tak nestihne leto 2014 a v tom prípade by to mohli spraviť aj s Linom, keby mu nechali nejaký čas na oddych a na prípravu ďalšieho pokračovania, ktoré by chcel spraviť naozaj veľkolepé.  Keďže sa obe pokračovanie mali točiť súbežne, je dosť pravdepodobné, že scenár je už napísaný a zmluvy s hercami podpísané. Ako to však nakoniec bude, nevie asi ani samotný Universal a ani herci. Podľa mňa ale bude trvať hľadanie vhodného náhradníka dlho a tak dajú Linovi potrebný priestor a čas. Nuž, uvidíme.

Fast & Furious a ich budúcnosť

Fast & Furious a ich budúcnosť


SPOILER!!! Na internete sa ale objavila ďalšia zaujímavá informácia. Jason Statham by sa mal v sérii navzdory minuloročným vyjadreniam, že so štúdiom žiadnu zmluvu nemá, predsa len objaviť. Ako do celého príbehu vlastne vstúpi? Tí, ktorí sa zaujímajú o túto sériu podrobnejšie už vedia, že hlavným záporákom v šestke bude Luke Evans alias Owen Shaw. Jeho kriminálne aktivity spôsobia, že agent Hobbs bude donútený uzatvoriť dohodu s partiou okolo Vina Diesela, ktorej by v prípade polapenia alebo zneškodnenia nebezpečného zločinca mal zaistiť beztrestnosť, resp. akési „vymazanie trestného registra“. Pre známu zbesilú partičku to bude zrejme lákavá ponuka a tak sa na to podujmú. Ako je to už zvykom, uspejú a zrejme dajú pánu Shawovi pekne do držky, ak nie horšie. V tejto chvíli by mal Statham nastúpiť na scénu ako jeho brat túžiaci po pomste. Tu chcel Lin prepojiť udalosti z Tokyo Drift, ktorý ako keby vybočil z celkového príbehu. Možno je to náhoda, možno to tak bolo pripravené a možno to len Lin dokázal správne premyslieť, avšak to sa už nedozvieme, ale prišiel na spôsob, ako trojku zosumarizovať s ostatnými časťami. V nej sa totiž stala jedna zásadná a nepekná vec, keď Han umrel v naháňačke v uliciach Tokya. Údajne to celé spískal Statham a pomstil sa tak za to, čo urobí Torreto jeho bratovi. V trojke samozrejme fyzicky nevystupuje, ale spätne vysvetliť ako to skutočne bolo, by nebol veľký problém.  (Viem, je to celé domotané). Aby ste to pochopili, časová linka by vyzerala presne takto: F&F1, F&F2, F&F4, F&F5, F&F6, F&F3, F&F7. Všetky tieto informácie samozrejme nie sú potvrdené, ale prichádzajú od viacerých zdrojov a je teda viac než pravdepodobné, že sa niečo podobné stane. SPOILER!!!


Fast & Furious a ich budúcnosť

Ako to však nakoniec bude, sa dozvieme až v nasledujúcich pár rokoch. Dúfam, že sa séria aspoň kúsok pretiahne a nedočkáme sa nového dielu každý rok. Zatiaľ sa ale môžeme tešiť na premiéru Fast & Furious 6 už 23. mája.


 

Domov
Zdieľať
Diskusia