Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2021, 22:03
Čas čítania 0:48
Marián Mauik Biel

Spotify sa púšťa do audiokníh. Pár klasík nechali nahovoriť hollywoodskym hviezdam či známym YouTuberom

TECH AMAZON SPOTIFY
Uložiť Uložené

Hovorené slovo získava na obľube. Po podcastoch to švédska streamovacia služba skúša aj v oblasti, kde dominuje Amazon.

Streamovacia služba si milióny fanúšikov získala hlavne kvôli hudbe, ale poslednú dobu sa čoraz viac sústreďuje aj na hovorené slovo – presnejšie podcasty. Minulý rok kúpili exkluzívne práva pre obľúbený podcast Joa Rogana za okrúhlych 100 miliónov dolárov a uviedli aj podcast Michelle Obama.

Odporúčané
Wrapped 2020: Spotify zrátal, koľko si počúval Braňa Mojseja Wrapped 2020: Spotify zrátal, koľko si počúval Braňa Mojseja 2. decembra 2020, 16:00

Audioknihy sa na tejto streamovacej platforme dali nájsť aj doteraz, ale nie v ucelenej forme. Nemajú vlastnú rubriku, vyhľadávanie medzi nimi je neprehľadné a často sú to akoby playlisty a každá kapitola je kvázi jedna skladba.

Spotify používateľské rozhranie zatiaľ nemení, ale aspoň si berie publikovanie pod vlastnú taktovku. Zatiaľ zverejnili 9 diel klasickej literatúry, na ktoré sa už neviažu autorské práva.

Nechali ich nanovo načítať známymi osobnosťami. Napríklad Frankenstein od Mary Shelley číta obľúbený youtuber David Dobrik, oskarová herečka Hilary Swank zas číta Prebudenie od Kate Chopin a známy herec Forest Whitaker je hlasom knihy Príbeh života Fredericka Douglassa od rovnomenného autora.

Domov
Zdieľať
Diskusia