Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2020, 11:44
Čas čítania 0:45
Tereza Šnajdrová

Kim Čong-un sa ospravedlnil za zabitie juhokórejského úradníka

NEWS KIM ČONG-UN
Uložiť Uložené

Severokórejský vodca Kim Čong-un sa v piatok ospravedlnil za usmrtenie juhokórejského úradníka. Udalosť nazval hanebnou aférou.

Nešťastná událost se stala jen před pár dny, kdy se otec dvou dětí na svém hlídkovém člunu přiblížil asi 10 km od hranic se Severní Koreou poblíž ostrova Jon-pchjong. Za nejasných okolností z člunu vypadl a v záchranné vestě pak doplul k severokorejskému hlídkovému člunu, kde byl zadržen, vyslýchán a nakonec také ve vodě zastřelen, uvedlo webové zpravodajství BBC. Severokorejské jednotky následně mrtvolu na moři spálily.

Odporúčané
V Severnej Kórei popravili piatich zamestnancov ministerstva hospodárstva, pretože na večeri otvorene kritizovali Kimovu politiku V Severnej Kórei popravili piatich zamestnancov ministerstva hospodárstva, pretože na večeri otvorene kritizovali Kimovu politiku 12. septembra 2020, 17:36

Podle jihokorejské prezidentské kanceláře prezident Mun Če-in obdržel od severokorejského vůdce Kim Čong-una dopis, který obsahoval omluvu ze tento tragický čin. V dopise stálo, že hanebná záležitost Kim Čong-una velmi mrzí a lituje také toho, že prezidenta Jižní Koreje zklamal.

Domov
Zdieľať
Diskusia