Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2020, 16:09
Čas čítania 1:04
Tímea Krauszová

Kim Čong-un nie je v kóme, špekulácie o jeho zdravotnom stave sa nepotvrdili

NEWS KIM ČONG-UN
Uložiť Uložené

Včera sa stretol s lídrami komunistickej strany a pokarhal ich za ich prístup ku koronavírusu a k blížiacej sa prírodnej smršti.

Včera sme ti priniesli informáciu, že severokórejský líder Kim Čong-un je možno v kóme. Novinárom to mal potvrdiť Čang Song-min, bývalý poradca prezidenta susednej Južnej Kórey. 

Podobné špekulácie sa šírili už pred niekoľkými mesiacmi, vtedy sa tiež nepotvrdili. V apríli Kim na tri týždne zmizol z očí verejnosti a hoci sa nakoniec pri niekoľkých príležitostiach ukázal, dodnes sa špekuluje, že mohlo ísť iba o jeho dvojníka alebo staršie zábery z archívu štátnych médií.

Odporúčané
Kim Čong-un je vraj v kóme Kim Čong-un je vraj v kóme 24. augusta 2020, 8:36

Kritizuje postup pri riešení koronavírusu aj pri prípravách na prichádzajúci tajfún

Vodca KĽDR v utorok zvolal zasadnutie vedenia komunistickej strany. Chcel prerokovať reakcie krajiny na koronavírus, aj prípravy na tajfún, ktorý má Severnú Kóreu zasiahnuť vo štvrtok, informujú Asia Times.

Kim Čong-un politikom vytýkal „nejaké nedostatky“ v kampani o koronavíruse a žiadal o ich okamžitú nápravu. Fotografie vodcu sa objavili v miestnych novinách Rodong Sinmun, čím chceli zároveň vyvrátiť pochybnosti o jeho zdravotnom stave.

Severná Kórea by podľa Asia Times mala obrovský problém vyrovnať sa so zdravotnou krízou, ktorú by prípadná pandémia mohla so sebou priniesť. Do dnešného dňa však tvrdia, že neevidujú ani jeden jediný prípad nákazy.

Kim Čong-un tiež od straníkov chcel, aby sa dôsledne pripravili a usilovali sa minimalizovať škody spojené s blížiacim sa tajfúnom Bavi. Ten by mal vo štvrtok zasiahnuť krajinu len pár týždňov po tom, čo prívalové dažde vyvolali záplavy a poškodili úrodu aj obydlia. Kim preto dal jednotlivým úradom konkrétne úlohy v nádeji, že zachránia zvyšok vzácnej úrody, ktorú nazval kľúčovou. Predísť chce aj obetiam na životoch.

Odporúčané
Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor) Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor) 9. apríla 2020, 12:30

Okrem toho prvýkrát po piatich rokoch zvolal aj zasadnutie vládnucej strany, Kórejskej strany práce, ktoré by sa malo uskutočniť v januári 2021. Na sneme by mali prerokovať nový päťročný plán na rozvoj krajiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia