Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
18. augusta 2020, 17:20
Čas čítania 0:54

Niektorí poslanci chodia za tisícky eur do parlamentu len stláčať tlačítko. Od marca nepovedali v pléne ani slovo

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Poslanci Za ľudí aj OĽaNO sú v pléne Národnej rady aktívnejší oveľa menej, ako by sa od nich očakávalo. K veci často nehovoria ani predstavitelia Sme Rodina.

Zvolení poslanci Národnej rady zarobia mesačne 3 276 eur v prípade, že nie sú predsedami výborov alebo nemajú iné funkcie, za ktoré by si zaslúžili dodatočnú odmenu.

Otázne však je, či si niektorí zaslúžia aj tieto tisícky eur. Týždenník Plus 7 dní upozornil na niekoľkých poslancov koaličných strán, ktorí od marca nepovedali v pléne ani jediné slovo. Nájdu sa aj takí, ktorí síce už v parlamente vystúpili, ani raz to však nebolo k veci.

Poslankyňa OĽaNO Anna Remiášová za prvých 5 mesiacov v Národnej rade ani raz neprehovorila, nepodala žiadny legislatívny ani pozmeňovací návrh a ani raz sa nezapojila do debaty k akejkoľvek téme. „Mlčať a stláčať gombík do parlamentu chodia aj dve zástupkyne strany Za ľudí Miriam Šuteková a Andrea Letanovská. Ich poslanecká aktivita je doposiaľ taktiež nulová,“ upozorňuje Plus 7 dní.

Týždenník ďalej spomína meno Romany Tabak, ktorá v minulosti požiadala o slovo a povedala len „blá blá blá,“ keď komentovala Juraja Blanára zo strany Smer. Podobne sa zachoval aj Sebastián Kozarec, ktorý sa k zákonom ani raz nevyjadril a komentoval len tichý prejav extrémistu Mazureka. Podobne sú na tom aj Róbert Halák či Martin Čepček z OĽaNO.

9. marca 2020, 16:59 Čas čítania 7:55 10 poslancov nového parlamentu, na ktorých si treba dávať pozor: Odsúdení extrémisti, bývalá veštica aj tenisti 10 poslancov nového parlamentu, na ktorých si treba dávať pozor: Odsúdení extrémisti, bývalá veštica aj tenisti

Obzvlášť ukecanými sú poslanci Sme Rodina, len málokedy sa však ich poznámky týkajú legislatívneho procesu. To isté platí aj v prípade ĽSNS a členov Smeru. Viliam Záhorčák, Ľubomír Vážny či Maroš Kondrót z Ficovej strany taktiež zaostávajú s nulovou aktivitou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia