Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 10:26
Čas čítania 2:12
Viktor Kniš

Mysleli sme, že nás bombarduje Izrael, poháre sa nám rozbíjali pred očami, prezradil nám človek z Bejrútu. Ako to tam vyzerá dnes?

NEWS
Uložiť Uložené

Slovenské ministerstvo zahraničných vecí už potvrdilo, že medzi obeťami alebo zranenými pri výbuchoch v Bejrúte by nemali byť občania Slovenska. Situácia v krajine je však kritická.

Podľa najnovšej bilancie libanonského ministerstva zdravotníctva si explózie vyžiadali životy najmenej 100 ľudí a okolo 4 000 zranených. Streda je v Libanone vyhlásená za deň štátneho smútku. Do krajiny začína prúdiť lekárska a materiálna pomoc.

Aj keď sa budova slovenského veľvyslanectva nachádza asi tri kilometre od miesta výbuchu, medzi obeťami alebo zranenými pri výbuchoch v Bejrúte by nemali byť občania Slovenska, informuje Denník N na základe informácií, ktoré má ministerstvo zahraničia. „Sme však v kontakte s miestnymi úradmi,“ dodal riaditeľ tlačového odboru Juraj Tomaga.

Domov
Zdieľať
Diskusia