Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2020, 16:25
Čas čítania 1:29
Tímea Krauszová

Bizarnému traileru pre interaktívnu hru Gamer Girl internet nič nedaroval, tvorcovia sa teraz tvária, akoby hra nikdy neexistovala

TECH
Uložiť Uložené

Nie je jasné, či Wales Interactive vôbec hru napokon uvedú na trh.

Wales Interactive na Twitteri oznámili novú hru s názvom Gamer Girl. Trailer na novinku mnohých prekvapil, hoci princíp hry je veľmi jednoduchý. Abicake99 je streamerka, ktorá hľadá nového moderátora (teba).

Budeš mať na starosti jej komentáre, sledovateľov, príjmy, no časom aj oveľa osobnejšie (a divnejšie) rozhodnutia, napríklad či má dvihnúť telefón, kedy a s kým môže alebo nemôže ísť von. Hoci podľa tvorcov má hra poukázať na online šikanovanie, ako hráč by si mal podľa traileru možnosť Abicake99 aj ublížiť.

Odporúčané
Ghost of Tsushima je nezabudnuteľný herný, ale aj filmový zážitok. Týchto 5 gifov ťa presvedčí o kúpe Ghost of Tsushima je nezabudnuteľný herný, ale aj filmový zážitok. Týchto 5 gifov ťa presvedčí o kúpe 17. júla 2020, 22:08

Nápad teda sám o sebe nie je zlý, no ako píše portál PCgamer, prvotné reakcie na trailer boli také negatívne, že sa firma zjavne rozhodla akýkoľvek marketing ukončiť. Nie je jasné, či trailer a hru prerábajú, alebo to takto skoro vzdali. Po zhliadnutí traileru si však mnohí povedali, že je príliš divný, zvláštny a bizarný.

Niektorí trailer kritizovali, vraj zosmiešňuje hráčky

Niektorí používatelia na Twitteri sa podľa PCgamer sťažovali, že trailer na Gamer Girl zľahčuje a parodizuje úlohu žien v hráčskom svete. Wales Interactive na to zareagovali a v niekoľkých príspevkoch na sociálnej sieti vysvetlili, že opak bol ich zámerom. Vraj sa snažia poukázať na problematiku „toxického prostredia, ktoré sa často môže objaviť v online svete“ vďaka anonymite.

Krátko po svojej obhajobe však firma stiahla nielen trailer, ale pozastavila úplne všetky marketingové aktivity. Google Drive s materiálmi pre médiá zmazali, oznámenie na webe zmizlo tiež, a Wales Interactive sa k situácii vôbec nevyjadrilo. Akoby ten trailer nebol bizarný už sám o sebe, takto nám naháňa husiu kožu.

Hra mala byť pôvodne na trhu v septembri. Momentálne je však všetko neisté a kým sa zástupcovia firmy k situácii nevyjadria, nebudeme vedieť viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia