Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2020, 9:56
Čas čítania 0:47
Tímea Krauszová

Aktualizované: Desiatky hasičov zasahovali pri požiari vo francúzskej katedrále v Nantes

NEWS POŽIAR
Uložiť Uložené

Šľahajúce plamene vystrašili miestnych, požiar sa snažia dostať pod kontrolu už niekoľko hodín.

Katedrála svätého Petra a Pavla vo francúzskom meste Nantes bola od rána v plameňoch. Podľa BBC na mieste zasahovalo viac ako 60 hasičov, príčina požiaru je neznáma. Desivé zábery na sociálnych sieťach zobrazujú gotickú budovu v plameňoch, blízke okolie je uzavreté. Hasičom sa približne po 3,5 hodinách podarilo dostať požiar pod kontrolu.

Horel od rána

Ku katedrále privolali hasičov o 7:44 ráno. Miestne úrady aj médiá upozorňovali občanov, aby sa miestu vyhli. Hasiči podľa Le Monde označili požiar za vážny, z gotickej stavby sa šíril tmavý dym a plamene šľahali z okennej ružice. 

Približne o desiatej sa im podarilo dostať požiar pod kontrolu, píše portál euronews. Hoci ho spočiatku médiá prirovnávali k ničivej udalosti v parížskej Notre-Dame, škody podľa hasičov nemožno porovnávať. „Škody sa sústreďujú na organ, ktorý bol zjavne úplne zničený. Jeho plošina je veľmi nestabilná a mohla by sa zrútiť,“ povedal veliteľ miestneho hasičského zboru Laurent Ferlay.

Odporúčané
Na prvé výročie požiaru katedrály Notre-Dame zostáva jej strecha deravá. Ako skončili stámiliónové dary od miliardárov? Na prvé výročie požiaru katedrály Notre-Dame zostáva jej strecha deravá. Ako skončili stámiliónové dary od miliardárov? 15. apríla 2020, 18:39
Domov
Zdieľať
Diskusia